Hogenhouck - Wortell & ETTU 2Artboard 91

De ICT-dienstverleners Wortell uit Lijnden en ETTU uit Gouda fuseren en gaan samen verder onder de naam Wortell. Ze wordt daarbij ondersteund door investeringsmaatschappij Holland Capital. Hogenhouck legde het contact tussen de partijen en begeleidde het fusietraject. Er staat nu een sterke en kapitaalkrachtige Microsoft speler met veel ambitie om te groeien, zowel autonoom als via overnames.

Wortell & ETTU: Nog meer as-a-service diensten
Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell: “Wij merken dat onze klanten behoefte hebben aan een complete ‘as-a-service’ dienstverlening rondom de werkplek en uitbesteding van het beheer. Door de krachten rondom Microsoft 365 en Azure te bundelen met het online Debble-platform, kunnen we een totaaloplossing bieden. Dit geeft ons een goede basis om een topspeler te blijven in de marktsegmenten zorg, onderwijs, maakindustrie en professionele dienstverlening.”

Vertrouwen van beide ondernemingen
Mark van Beusekom, partner en mede-oprichter Hogenhouck, over deze transactie: “Wij hebben veel kennis van en een sterk netwerk in de IT-markt. Bij de eerste gesprekken viel direct de complementariteit van ETTU en Wortell op. Holland Capital brengt hierbij ervaring met ‘buy & build’ strategieën in het IT-domein aan tafel. Wortell is nu een sterke en kapitaalkrachtige Microsoft speler. Het zou natuurlijk mooi zijn als we de komende jaren nog meer partijen kunnen helpen aan te haken.

Wij zijn er trots op dat we het vertrouwen van de ondernemers en van de investeerder in het traject hebben gekregen om de fusie tot stand te brengen. Dit kan alleen als er volledige transparantie is, waarin wij de ondernemers stapsgewijs begeleiden en sturen.

Datum van de deal: 2019-03-01