Kruger Corporate Finance - Bakkers Brigade

Beschrijving

Bakkers Brigade is een snelgroeiende bakkersorganisatie met productielocaties in Ouderkerk aan de Amstel en Amsterdam. Het bedrijf realiseert een omzet van circa 25 miljoen euro, is actief in de foodservicemarkt en levert brood en banket aan cateraars.

Mark van der Breggen gaf Kruger de opdracht om hem te begeleiden bij aankoop van het resterende aandelenbelang van de onderneming. Hij was reeds eigenaar van 40% van de onderneming. Belangrijk hierbij was, dat voor alle betrokken partijen een verantwoorde transactie tot stand zou komen en dat er een duurzame (samenwerkings-)relatie zou kunnen blijven bestaan met verkoper.

Naast de overnamefinanciering voor de aankoop van het 60% aandelenbelang was een herfinanciering van de bestaande financiering in de onderneming benodigd.

Kruger heeft in samenspraak met Van der Breggen een uitgebreid informatiememorandum opgesteld. Waarbij er is gekozen voor één bancaire partij die in staat was om naast snel te schakelen, ook te voldoen aan de door de onderneming gewenste voorwaarden.

Kruger heeft de gehele transactie binnen enkele maanden afgerond. De beperkte doorlooptijd is met name het gevolg van de grondige analyse die heeft plaatsgevonden bij het uitvoeren van de waardering, kennis van de sector en het vertrouwen van alle betrokken stakeholders in de aanpak.

Kruger Corporate Finance
  • Steupelstraat 50

    3065 JE Rotterdam