Match Plan helpt familiebedrijf Stegman met de verkoop van een meerderheidsbelang aan investeerder AVerest Capital.

Match Plan helpt familiebedrijf Stegman met de verkoop van een meerderheidsbelang aan investeerder AVerest Capital.

Beschrijving

AVerest Capital verwerft een meerderheidsbelang in Stegman. Stegman is een platform dat gespecialiseerd in het belonen van medewerkers door middel van geschenken. Vanuit Schagen, verzorgt Stegman al bijna 30 jaar geschenkpakketten voor vele bedrijven, instellingen en stichtingen en reeds 14 jaar via het online keuzeconcept  “Persoonlijke Noot”. Met de toetreding van AVerest Capital als investeerder zal Stegman versneld verder bouwen aan de ontwikkeling van haar distributiekanalen en aanboren van aanpalende en nieuwe markten.

Buy and Build strategie 

Stegman is bijna 30 jaar geleden opgericht door de moeder van Eveline Bakker, Irene Stegman. Het bedrijf is begonnen als tradiotioneel kerstpakketten leverancier voor medewerkers van bedrijven. Eveline Bakker is al vroeg samen met haar moeder aan het bedrijf gaan bouwen en heeft Stegman uiteindelijk overgenomen met haar echgenoot Jerry Bakker. Samen met het team van Stegman hebben zij een sterk platform gebouwd dat onderscheidend en flexibel inzetbaar is. Door vroeg in te spelen op digitalisering waren zij één van de eerste in Nederland met een online keuze concept, www.persoonlijkenoot.nl. Via hun expertise in gifting en dit platform verschuift het accent steeds meer naar beloning van medewerkers door het jaar heen.  Door deze strategische benadering heeft Stegman prachtige klanten geaqcquireerd en is er een sterk fundament gelegd voor de toekomst. De komende jaren zal nog meer worden ingezet op de online positionering en het aanboren van aanpalende en nieuwe markten. De groei zal zowel autonoom als door een Buy and Build strategie worden gerealiseerd. 

Verdere groei en professionalisering 

Albert Koops, managing partner AVerest Capital licht toe: “Stegman heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd bij haar klanten. Dit zien we terug in de loyaliteit en de terugkeer van klanten. Het is aan ons als betrokken investeerder om samen met Jerry en Eveline en het team van Stegman deze positie te behouden en de onderneming verder uit te bouwen”.

Stegman heeft met haar online platform, maatwerk van producten en klanten een unieke positionering. Op het vlak van aanpalende markten, collectionering en marketing zijn er nog veel mogelijkheden voor groei. Vincent Pieterson, managing partner AVerest Capital: “Wij hebben de afgelopen periode de onderneming, de ondernemers en de markt goed leren kennen. Vanuit AVerest en onze ervaring in online groei en aanboren van nieuwe markten zien wij veel kansen om Stegman te ondersteunen in haar groeiambitie”. 

Eveline Bakker, directeur en mede-oprichtster van Stegman: “bijna 30 jaar geleden ben ik kort na de start van Stegman samen met mijn moeder gaan bouwen aan de onderneming. Ik ben erg trots op de onderneming die er nu staat en heb er alle vertrouwen in dat we samen met ons team en het team van AVerest een juiste stap zetten in de verdere groei en professionalisering van deze mooie onderneming.” Jerry Bakker, directeur Stegman vult aan: “we hebben met Stegman een aantal erg goede keuzes gemaakt door vroegtijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Ik kijk er naar uit om met de hulp van AVerest actief te gaan bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van Stegman.”

Over Stegman

Stegman is een echt familiebedrijf en verzorgt met haar team van loyale medewerkers al bijna 30 jaar geschenkpakketten voor vele bedrijven, instellingen en stichtingen. Door haar uitgebreide assortiment, meer dan 12.000 food en non-food producten, diensten op vlak van traditionele pakketten, Persoonlijke Noot en innovatieve concepten kan zij haar opdrachtgevers steeds weer verrassen met innovatieve en originele geschenken qua vorm en inhoud om de waardering richting medewerkers kenbaar te maken.  Zo is de klant altijd verzekerd van een persoonlijk, verrassend en passend geschenk. De diensten van Stegman zijn niet onopgemerkt gebleven: inmiddels mag het familiebedrijf zich tot de drie grootste leveranciers van geschenkpaketten voor medewerkers in Nederland rekenen.

Quote door adviseur

Ik ben erg trots op de onderneming die er nu staat en heb er alle vertrouwen in dat we samen met ons team en het team van AVerest een juiste stap zetten in de verdere groei en professionalisering van deze mooie onderneming.

Match Plan Fusies en Overnames
  • Nassau Ouwerkerkstraat 3

    2596 CC Den Haag