Hulp nodig bij het vinden van een passende adviseur?  Bel 020 303 87 30

MKB Fonds

Investeert en participeert in gezonde MKB-ondernemingen

MKB Fonds richt zich sinds haar oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven. In de meeste gevallen heeft de investering als doel bedrijfsopvolging te realiseren. Daarbij valt te denken aan (familie)bedrijven, waarbij de opvolger onvoldoende middelen heeft voor een overname, of een gefaseerde verkoop door de oud eigenaar met een gefaseerde toetreding van de opvolger. Daarnaast hanteert MKB Fonds voor veel van haar participaties een ‘buy & build’ strategie. Bij een buy & build strategie doet MKB Fonds samen met haar participatie strategische overnames van vergelijkbare of complementaire ondernemingen waardoor de onderneming uitgebouwd wordt en verdere groei tot stand komt.

Het investeringsbeleid van MKB Fonds focust zich op Nederlandse MKB-bedrijven met solide continuïteitsperspectief met de volgende kenmerken:

  • Minimaal € 2 miljoen omzet.
  • Minimaal € 250 duizend bedrijfsresultaat.
  • Sector generiek; bij voorkeur actief in een niet-cyclische sector.
  • Ondernemingswaarde van € 1 miljoen tot € 15 miljoen. 


Trackrecord
MKB Fonds heeft meer dan 35 transacties gedaan en houdt op dit moment 16 deelnemingen in MKB-bedrijven. De MKB-bedrijven in de fondsen realiseren gezamenlijk ruim EUR 260 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland.

Algemene gegevens