MBI-kandidaat zoekt onderneming met verbeterpotentieel

Turn-around, strategische heroriëntatie, efficiëntieslag, herstructurering
MBI-kandidaat zoekt onderneming met verbeterpotentieel ter overname. Neem contact op via Brookz
OMZET

van: € 10.000.000
tot: € 20.000.000

WINST

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Groothandel
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29375

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Deze ondernemer is op zoek naar een bedrijf dat toe is aan een strategische heroriëntatie en een bijbehorend veranderingstraject dan wel een onderneming waarbij een efficiëntieslag gemaakt kan worden.

Voorkeur
Hierbij gaat de voorkeur uit naar middelgrote tot grotere bedrijven (voornamelijk B2B) met een omzet vanaf circa 10 miljoen euro en meer dan 15 werknemers (indicatief). De onderneming mag zowel nationaal als internationaal opereren. Tevens gaat de voorkeur uit naar productie- en/of handelsbedrijven die toegevoegde waarde leveren, maar andere sectoren worden niet uitgesloten. Ondernemingen die op zoek zijn naar een MBI-kandidaat die het bedrijf kan herstructureren, het volledige potentieel kan benutten of de commerciële slagkracht kan vergroten worden als uitermate geschikt verondersteld. Bovendien kunnen bedrijven waarbij een turn-around gerealiseerd dient te worden uitstekend bij de zoekende partij passen.  

Locatie
De gezochte locatie van de onderneming betreft Zuid-, West- of Midden-Nederland.  

Dealstructuur
De ondernemer staat open voor diverse dealstructuren. Zo is het voor de zoekende partij een optie om eerst als directeur te fungeren binnen de onderneming om vervolgens later in te stappen middels een aandelenbelang. Daarnaast behoort het aankopen van een minderheidsbelang ook tot de mogelijkheden, waarna in een later stadium het belang uitgebouwd kan worden. Tenslotte heeft de ondernemer een goede relatie met een participatiemaatschappij die breed georiënteerd is, welke gezamenlijk met de MBI-kandidaat op kan treden als mogelijke koper. 

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!