MBI-kandidaat zoekt onderneming met verbeterpotentieel

Turn-around, strategische heroriëntatie, efficiëntieslag, herstructurering


Beschrijving

Deze ondernemer is op zoek naar een bedrijf dat toe is aan een strategische heroriëntatie en een bijbehorend veranderingstraject dan wel een onderneming waarbij een efficiëntieslag gemaakt kan worden.

Voorkeur
Hierbij gaat de voorkeur uit naar middelgrote tot grotere bedrijven (voornamelijk B2B) met een omzet vanaf circa 10 miljoen euro en meer dan 15 werknemers (indicatief). De onderneming mag zowel nationaal als internationaal opereren. Tevens gaat de voorkeur uit naar productie- en/of handelsbedrijven die toegevoegde waarde leveren, maar andere sectoren worden niet uitgesloten. Ondernemingen die op zoek zijn naar een MBI-kandidaat die het bedrijf kan herstructureren, het volledige potentieel kan benutten of de commerciële slagkracht kan vergroten worden als uitermate geschikt verondersteld. Bovendien kunnen bedrijven waarbij een turn-around gerealiseerd dient te worden uitstekend bij de zoekende partij passen.  

Locatie
De gezochte locatie van de onderneming betreft Zuid-, West- of Midden-Nederland.  

Dealstructuur
De ondernemer staat open voor diverse dealstructuren. Zo is het voor de zoekende partij een optie om eerst als directeur te fungeren binnen de onderneming om vervolgens later in te stappen middels een aandelenbelang. Daarnaast behoort het aankopen van een minderheidsbelang ook tot de mogelijkheden, waarna in een later stadium het belang uitgebouwd kan worden. Tenslotte heeft de ondernemer een goede relatie met een participatiemaatschappij die breed georiënteerd is, welke gezamenlijk met de MBI-kandidaat op kan treden als mogelijke koper. 

Omzet

van: € 10.000.000
tot: € 20.000.000

Regio

Zuid Nederland

Branche

Groothandel, Industrie & productie

Profielnummer

#29375

Online Kerstshow | 3 dec | 15.30 uur

Online Kerstshow

Programma

Kijk donderdag 3 december van 15.30 - 17.00 uur naar de online Kerstshow van Brookz & Dealsuite. De ultieme afsluiting van een bijzonder overnamejaar!

  • Top 10 mooiste MKB-deals
  • Outlook 2021
  • Column Robert De Boeck
  • Lancering Brookz 500
  • Bekendmaking winnaars F&O Awards
Schrijf je in!