Family office zoekt ondernemingen

Met ervaring in participaties in MKB en vastgoedsector

Family office met ervaring in participaties in de mkb-markt en vastgoedsector zoekt overnames. Neem contact op via Brookz
OMZET

van: € 2.500.000
tot: € 50.000.000

WINST

Op aanvraag

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

IT-dienstverlening & softwareontwikkeling
Vastgoed

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31709

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Het family office heeft ruime ervaring met participaties in het MKB en de vastgoedsector. Het vermogen dat de familie in de afgelopen decennia verworven heeft, investeert het family office graag terug de markt in.

Het motief
Het motief is het veiligstellen van dit verworven kapitaal en het op een duurzame manier vergroten voor volgende generaties. Door de lange tijdshorizon die het family office heeft is er geen vooraf bepaalde exitstrategie en horizon na acquisitie. Het family office zoekt dan ook ondernemingen met een mooi toekomstperspectief en ruimte om samen naar de volgende fase te groeien. Het family office hanteert bij voorkeur een actieve betrokkenheid bij de geacquireerde onderneming.

Zoekprofiel
Het family office is op zoek naar een meerderheidsbelang of 100% overname in gezonde bedrijven met sterk management. Gezocht wordt naar ondernemingen met een hoge lock-in voor klanten. De voorkeur gaat uit naar organisaties met een overzichtelijke interne structuur, verder heeft een all-cash-deal de voorkeur. Het family office heeft een lange horizon, waarbij er dus geen druk ligt op een exit en geforceerde groei.

Overnamestructuure en financiering 

  • Het family office geeft de voorkeur aan een overnamestructuur zonder bankfinanciering
  • De beoogde transactie betreft een overname van minimaal 75% van de aandelen
  • Herinvesteren om te profiteren van verdere groei is bespreekbaar
  • Het aanblijven van het huidige management is een pre

Rotterdam School of Management

Rotterdam School of Management

GEMBA is een part-time MBA voor C-level executives, waarin gedurende 21 maanden, strategisch leiderschap centraal staat. Leer meer over deze nieuwe MBA in een interactieve workshop op onze campus. Bezoek de informatieavond op 9 juni.