Interne IT-businessunit zoekt samenwerkingspartner

Unit moet verzelfstandigen en koppelen aan ander bedrijf
Interne IT business unit zoekt een samenwerkingspartner. Neem contact op via Brookz
OMZET

van: € 50.000
tot: € 500.000

WINST

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30079

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Gespecialiseerde IT-dienstverlener is op zoek naar een samenwerkingspartner. Momenteel heeft het bedrijf een IT-businessunit die zich bezighoudt met het opzetten, configureren en onderhouden van o.a. netwerk-, computer- en werkpleksystemen binnen het bedrijf. Binnen het marktsegment is een groei te zien in het gebruik van AI. Deze diensten wil men als SaaS-product aanbieden en de IT-systemen moeten daarop afgestemd worden.

Locatie
De onderneming opereert vanuit meerdere vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland. 

Medewerkers
De onderneming beschikt over c.a. 200 medewerkers.

Omzet
Met een interne uurprijs van € 70,- realiseert de onderneming een jaarlijkse omzet van circa € 0,5 miljoen, waarvan 15% bij externe opdrachtgevers. Dat resulteert in een positief operationeel resultaat.

Waarom een samenwerkingspartner?
IT behoort niet tot de kerncompetenties van de onderneming. Om die reden wil de onderneming de businessunit verzelfstandigen en koppelen aan een bedrijf dat al actief is op dit vakgebied. Met als doel; het opzetten van een joint venture, waarin het bedrijf medeaandeelhouder blijft. 

Kansen in de markt
In het marktsegment van de onderneming zijn in Nederland circa 80 (veelal kleinere) bedrijven actief. Veel van deze bedrijven hebben dezelfde uitdagingen en problemen op het gebied van systeembeheer. De onderneming vertrouwt er daarom op dat de gebundelde onderneming versneld zal groeien als de dienst ook aangeboden wordt aan sectorgenoten.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.