Unit moet verzelfstandigen en koppelen aan ander bedrijf

Interne IT business unit zoekt een samenwerkingspartner. Neem contact op via Brookz

OMZET

van: € 50.000
tot: € 500.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

IT, online & e-commerce
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

Op aanvraag

PROFIELNUMMER

#30079

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Gespecialiseerde IT-dienstverlener is op zoek naar een samenwerkingspartner. Momenteel heeft het bedrijf een IT-businessunit die zich bezighoudt met het opzetten, configureren en onderhouden van o.a. netwerk-, computer- en werkpleksystemen binnen het bedrijf. Binnen het marktsegment is een groei te zien in het gebruik van AI. Deze diensten wil men als SaaS-product aanbieden en de IT-systemen moeten daarop afgestemd worden.

Locatie
De onderneming opereert vanuit meerdere vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland. 

Medewerkers
De onderneming beschikt over c.a. 200 medewerkers.

Omzet
Met een interne uurprijs van € 70,- realiseert de onderneming een jaarlijkse omzet van circa € 0,5 miljoen, waarvan 15% bij externe opdrachtgevers. Dat resulteert in een positief operationeel resultaat.

Waarom een samenwerkingspartner?
IT behoort niet tot de kerncompetenties van de onderneming. Om die reden wil de onderneming de businessunit verzelfstandigen en koppelen aan een bedrijf dat al actief is op dit vakgebied. Met als doel; het opzetten van een joint venture, waarin het bedrijf medeaandeelhouder blijft. 

Kansen in de markt
In het marktsegment van de onderneming zijn in Nederland circa 80 (veelal kleinere) bedrijven actief. Veel van deze bedrijven hebben dezelfde uitdagingen en problemen op het gebied van systeembeheer. De onderneming vertrouwt er daarom op dat de gebundelde onderneming versneld zal groeien als de dienst ook aangeboden wordt aan sectorgenoten.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.