Onderneming in de maakindustrie

De onderneming is slecht renderend of in 'zwaar weer'


Beschrijving

Een onderneming die actief is binnen de maakindustrie (bij voorkeur machinebouw). Het bedrijf heeft een onderscheidende positie of technologie. De markt waarin de onderneming actief is biedt voldoende groeimogelijkheden. 

Kerncijfers
Het gezochte bedrijf heeft een omzet tussen de € 5.000.000 en 25.000.000 op jaarbasis en heeft tussen de 20 -100 medewerkers in dienst. Winstgevendheid is geen vereiste, maar er moet voldoende perspectief zijn om omzetgroei en rendementsverbetering te realiseren.

Bijzonderheden
Bij het gezochte bedrijf is er naast een kapitaalbehoefte ook behoefte aan een (gedeeltelijk) nieuw management/ versterking op strategisch en operationeel niveau. De onderneming is slecht renderend of in 'zwaar weer'.

Profiel koper
Een participatiemaatschappij, bestaande uit twee hands-on ondernemers met een bewezen trackrecord in het realiseren van turnarounds.

Transactie
Een meerderheidsbelang geniet de voorkeur, echter een minderheidsbelang is niet uitgesloten (afhankelijk van de casus). Echter, het uitgangspunt is wel dat de koper een actieve managementrol kan vervullen binnen de onderneming.

Regio

Locatie anoniem

Branche

Industrie & productie

Profielnummer

#20452

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!