Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Technisch georiënteerd bedrijf (productie of handel)

Familiebedrijf zonder opvolging of start-up die aan volgende groeifase toe is


Beschrijving

Voorkeur voor technisch georiënteerd bedrijf (productie of handel) mogelijk met sterke logistieke componenten. Software programmerende of -verhandelende bedrijven komen ook in aanmerking. Regio Oost-Nederland (Overijssel/Gelderland) omvang maximaal 25 FTE.

Gewenste bedrijfsprofielen:

  1. Familiebedrijf met opvolgingsproblematiek en technisch of commercieel verbeterpotentieel (verouderde technische- of ICT-infrastructuur en/of achterblijvende marktbewerking).
  2. Start-ups die aan een volgende groeifase toe zijn (rollercoatser-, puber- of scale-up-fase).
  3. Ook interessant zijn familiebedrijven die reeds naar de volgende generatie zijn overgegaan maar waarvan de nieuwe eigenaar uiteindelijk zijn of haar ei er niet in kwijt kan.

Soort overname
Liefst aandelenoverdracht middels een management buy-in. Activa/passiva transactie ook bespreekbaar, met name als bedrijfspand onderdeel van de organisatie vormt (wij willen in dat geval vooralsnog het bedrijfspand huren). Onze voorkeur ligt bij een earn-out constructie waarbij de overdracht geleidelijk over de komende jaren uit het resultaat van de ondernemingsexploitatie kan worden gerealiseerd. Beperkte cash-inleg uit eigen middelen of via externe financiering is bespreekbaar (venture capital, bancair).

Rol/positie van de huidige eigenaar/directeur
Indien verkopende DGA nog een aantal jaren aan de organisatie verbonden wil blijven ten behoeve van kennisoverdracht en het behoud van bestaande contracten en contacten zou dat ideaal zijn.

Omzet
van: € 750,000
tot: € 5,000,000
Regio
Oost Nederland
Branche
IT, online & e-commerce, Industrie & productie
Profielnummer
#27642