Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Aanbieder van (maatwerk) software oplossingen t.b.v logistieke automatisering

Stabiel rendement met recurring omzet en actief in twee niche markten


Beschrijving

De organisatie heeft eigen ontwikkelde software met name voor twee specifieke branches en levert en onderhoudt bij een deel van de klanten ook de benodigde hardware. In de grootste van deze branches is de onderneming al 30 jaar marktleider. De organisatie verzorgt de volledige logistieke automatisering, aansluitend op de (meest voorkomende) financiële pakketten, zoals Exact, Multivers, Accountview en Snelstart. Maar ook bij andere pakketten kan een koppeling worden gemaakt.

Activiteiten
De onderneming is vooral gespecialiseerd in het maken van klantgerichte aanpassingen op hun standaardsoftware wat de grootste bron van inkomsten is. Voor de ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van een moderne ontwikkeltool, waarmee op diverse platforms kan worden gewerkt.

Personeel
Er wordt gewerkt met een team van 3 programmeurs/ontwikkelaars (inclusief één aandeelhouder). In totaal zijn 6 medewerkers (4,5 fte) werkzaam binnen de onderneming.

Klanten
De huidige klantenkring is een groep van ca. 60 Nederlandse bedrijven verspreid over het land. Een substantiële kring van vaste opdrachtgevers zorgt voor een steeds terugkerende omzet. Door kennis van de markt en korte communicatielijnen zijn de medewerkers heel goed in staat de klant te begrijpen en passend maatwerk te ontwikkelen. Daarnaast behoren samenwerking met web-ontwikkelaars en financiële systemen tot de speerpunten.

Locatie en huurpand
Het bedrijf is gevestigd in Oost-Nederland in een huurpand met een flexibel huurcontract.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij/zij de onderneming wenst te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 500,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Oost Nederland
Sector
IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26267
Rechtsvorm
B.V.