Adviesbureau grondzaken voor overheden

Startup in overheidssector


Beschrijving

Deze startup heeft een gat in de markt ontdekt bij de sector overheid. Het betreft een bedrijf, dat zich toelegt op het in kaart brengen en het legaliseren van oneigenlijk gebruik van gronden van overheden. Dit gebeurt in opdracht van overheidsinstellingen zoals gemeenten, waterschappen en provincies door heel Nederland met focus op werkgebieden in de Randstad, Utrecht en Noord-Brabant. Projecten met de overheidsinstanties worden voor langere periodes aangegaan, zijn coronaproof en vormen een vaste bron van inkomsten en winst.

Bijzonderheden  
Door de specialistische aanpak heeft het bedrijf de reputatie opgebouwd kwaliteit te leveren en inmiddels een groot netwerk opgebouwd. De onderneming is opgericht in 2014 en heeft sindsdien hard gewerkt aan het opbouwen van een gedegen klantenkring. Zoals altijd bij overheidsinstanties kost het tijd om een gedegen positie in de markt te verwerven.

Kerncijfers
De omzet is gegroeid van € 110.000 in 2018 naar € 462.000 in 2020 met een EBIT van 30%. Op basis van al afgesloten contracten is de omzetgroei in 2021 minimaal 35%, welke mogelijk kan oplopen naar 70%.

Personeel
Met gedegen vakkennis en kundige adviezen zorgt een team, bestaande uit 6,2 FTE, voor nieuwe opdrachten en bewaakt het de continuïteit op de lopende projecten.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in het westen van Nederland.

Reden van verkoop
De eigenaar wenst het bedrijf over te dragen om zich te kunnen richten op andere activiteiten. De eigenaar zal de koper goed begeleiden en inwerken bij o.a. het overdragen van contacten en leads.

Transactievorm
Er is sprake van een aandelentransactie. De overnamesom, inclusief een goede inwerkperiode, is nader overeen te komen.

Geschikt voor
Een goede en solide groeimogelijkheid voor een strategische koper die zijn dienstenaanbod wenst uit te breiden. Een uitstekende mogelijkheid voor een MBI'er zonder kennis van overheidsverlening om een zelfstandig draaiend bedrijf met een groot netwerk, voldoende kennis en al afgesloten contracten over te nemen.

Omzet

€ 462.000

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Zakelijke dienstverlening, Vastgoed

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29341

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!