Afrikaanse health (videoconsult) startup

Kapitaalbehoefte 1.900.000 EUR

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 210.000
FTE 2-5
Beschrijving

Deze startup betreft een Zuid-Afrikaans videogeneeskunde-onderneming dat een platform heeft ontwikkeld om patiënten te helpen op afstand consulten van artsen te krijgen via spraak en video.

Bijzonderheden
Wat dit platform onderscheidt van andere aanbieders, is dat dit bedrijf een nieuwe manier, met een nauwkeurigheid tussen de 95% - 99%, heeft gevonden om vitale functies op afstand te meten met behulp van dezelfde apparaten die patiënten gebruiken om te consulteren, zoals een telefoon, tablet of computer. Dit betekent dat patiënten niet op een bepaalde fysieke locatie hoeven te zijn om artsen te raadplegen.

De startup
Het probleem dat deze startup aanpakt, is toegang tot gekwalificeerde artsen en andere gezondheidswerkers. Het basisplatform is ontwikkeld en werkt. In Zuid-Afrika is er een acuut tekort aan gekwalificeerde artsen die hun werk uitoefenen in landelijke en semi-landelijke gebieden, wat het probleem verergert. Dit probleem doet zich voor in de meeste Afrikaanse landen en in andere ontwikkelingslanden. Dit bedrijf is opgericht in 2020.

Gebruikers
Er hebben reeds, in beperkte mate, gebruikers zich geregistreerd maar zijn nog niet begonnen met het gebruik van de service. Mensen schrijven zich in met de wetenschap dat de dienst direct beschikbaar is wanneer ze die nodig hebben. Dit betekent dat deze propositie aanslaat bij de potentiële opdrachtgevers/gebruikers. De marktomvang in Zuid-Afrika is 48 miljoen mensen. Op het Afrikaanse continent als meer dan 400 miljoen mensen. Tot op heden hebben de ervaren founders de onderneming zelf gefund. Er is door hen reeds EUR 800.000 in de onderneming gestopt om deze te brengen tot waar hij nu is.

USP's
Dit platform heeft de mogelijkheid om vitale functies binnen 1 minuut op afstand te meten. Het werkt met 19 vitale functies en geen andere partij kan dit op dit moment.

Investeringsbehoefte

  • Salarissen: €750.000;
  • Ontwikkeling platform: €500.000;
  • Clinical trials: €200.000;
  • OPEX:  €300.000;
  • Marketing:   €150.000.

Brookz Sectormonitor Gezondheidszorg & Farmacie
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Gezondheidszorg & Farmacie? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Gezondheidszorg & Farmacie jou bij helpen.

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm Geen rechtsvorm
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 210.000
FTE 2-5