Agriwinkel

Uitgebreid assortiment voor dier, tuin en doe-het-zelf

Agriwinkel met een uitgebreid assortiment voor dier, tuin en doe-het-zelf artikelen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 600.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Noord-Brabant

SECTOR

Agri & food
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31301

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

Een specialist op het gebied van tuin en dier. De activiteiten van de onderneming kunnen omschreven worden als het exploiteren van een detailhandel in tuinartikelen en dierenbenodigdheden.

Assortiment
Het assortiment bestaat voornamelijk uit tuinartikelen, tuinmeubelen, dierenbenodigdheden, doe-het-zelfartikelen, gereedschappen, werkkleding, zwembadartikelen, blokhutten, buitenspeelgoed en andere artikelen voor het buitenleven. De onderneming is actief in de regio en bedient hierbij zowel het B2C- (70%) als het B2B-segment (30%).   

Bijzonderheden
De onderneming staat bekend om het uitgebreide assortiment, de uitstekende prijs/kwaliteit-ratio, de zeer goede bereikbaarheid, de persoonlijke aanpak en assistentie van het personeel en de ruime parkeerplaats voor de deur van het pand. Daarnaast heeft de onderneming een grote naamsbekendheid in de regio en is er sprake van een hoge retentie/loyaliteit van klanten. 

Kerncijfers
De omzet voor 2020 bedraagt circa 600k euro. Het (genormaliseerde) EBITDA-niveau bedraagt circa 8%. In de berekening van de (genormaliseerde) EBTIDA is reeds rekening gehouden met een marktconforme ondernemersbeloning. Naast de ondernemers (1,20 FTE) zijn er gemiddeld circa 2 werknemers werkzaam voor de onderneming op basis van een volledig dienstverband.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant.

Reden van verkoop en profiel kandidaat-koper
De huidige eigenaren naderen de pensioengerechtigde leeftijd en hebben geen interne opvolging die het bedrijf in de toekomst kan leiden. De ondernemers wensen de onderneming te verkopen aan een passende partij, zodat de onderneming kan worden voortgezet. In overleg zijn de huidige ondernemers bereid na overname nog enige tijd bij de onderneming betrokken te blijven om een goede overdracht te waarborgen.

Transactievorm
De transactie betreft een activa/passiva-transactie, waarbij u eigenaar wordt van de activiteiten en (een deel van) de bezittingen en/of schulden van de onderneming. 

Procedure
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarin de activiteiten van de onderneming nader in detail worden toegelicht. 

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.