Allround bouwbedrijf

Actief in de bouw van bedrijfspanden en woningen


Beschrijving

Een allround bouwbedrijf actief in de bouw van bedrijfspanden en woningen, zowel kleine als grootschalige projecten. Opdrachtgevers betreffen bedrijven, gemeenten en particulieren, hoofdzakelijk binnen een straal van 30 km rond de vestigingsplaats. De onderneming bestaat meer dan 60 jaar.

Omvang
Jaaromzet ca. € 5 miljoen en voldoende winstgevend (EBIT-marge 3,3%). De opdrachtenportefeuille ziet er goed uit.

Locatie
Midden-Nederland op het grensgebied van Utrecht en Zuid-Holland.

Personeel
De onderneming beschikt over een vakbekwaam team van ruim 20 werknemers (gemiddelde leeftijd ca. 40 jaar). De afhankelijkheid van de directie is de laatste jaren afgenomen door overheveling van taken naar ervaren medewerkers.

Transactie
Aandelentransactie in combinatie met huur of koop van het materieel en een huurcontract voor het vastgoed. Dit betreft een bedrijfspand met ruim buitenterrein. De voorkeur gaat uit naar verkoop van 100% van de aandelen, maar een gefaseerde overname is ook bespreekbaar.

Reden van verkoop
Leeftijd en andere interesse van de ondernemer. De directie wil na de verkoop aandacht gaan besteden aan het gelieerde vastgoed ontwikkelingsbedrijf, waarvan het bouwbedrijf in de komende jaren ook kan profiteren.

Geschikt voor

  • Bouwbedrijven die groeiambities hebben en/of vakbekwame medewerkers zoeken;
  • Bouwbedrijven die een ruimer bedrijfspand met buitenterrein zoeken;
  • MBI-kandidaten met voldoende kennis, ervaring en eigen middelen. Voor geschikte MBI-kandidaten is een gefaseerde overname bespreekbaar.

Omzet

€ 5.000.000

Aantal Fte

21-50

Regio

Midden Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28494

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!