Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Allround staal en non-ferro verwerkend bedrijf

Gespecialiseerd in maatwerk


Beschrijving

Winstgevend bedrijf, gespecialiseerd in maatwerk van roestvast staal, aluminium en staal met focus op de bouw, industrie, scheepvaart en high-end jachtbouw.

Bijzonderheden
De onderneming staat door haar maatwerk en sterke track record bekend als een zeer betrouwbare speler, hierdoor is er sprake van een loyaal, trouw en gerenommeerd klantenbestand. De toegang tot dit klantenbestand is extra interessant als point of entry voor bedrijven die aanvullende diensten kunnen verzorgen, zodat een totaalpakket aangeboden kan worden.

Overdracht
De huidige directie staat open om de verantwoordelijkheden geleidelijk in een nader overeen te komen periode over te dragen aan koper.

Omzet
De omzet is in de periode 2016 & 2017 redelijk stabiel rond de € 3.2 miljoen bij een EBITDA marge van 17% tot 21%. De omzetverwachting voor 2018 bedraagt circa € 3,6 miljoen (realisatie t/m 30 juni 2018: € 2 miljoen).

Personeel
Het bedrijf beschikt over een ervaren en vakkundig team van circa 20 medewerkers die in staat zijn om alle maatwerkprojecten tot een goed einde te brengen. Daarnaast beschikt de onderneming over een flexibele schil van oproepkrachten om pieken op te kunnen vangen.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 3,500,000
Winst
EBITDA € 650,000
Aantal FTE
11-20
Regio
West Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25745
Rechtsvorm
B.V.