Ambachtelijk schepijsbedrijf

Het betreft een activa transactie


Beschrijving

Dit ambachtelijke schepijsbedrijf is 28 jaar geleden begonnen als een grapje en ondertussen uitgegroeid tot een ambachtelijke schepijsfabriek. Jarenlang is er geleverd aan o.a. horeca, wederverkopers, privé labels, delicatessen- en natuurvoedingswinkels, supermarkten en ijssalons. In Nederland, maar ook daarbuiten. Daarnaast heeft het bedrijf een unieke collectie ijswagens welke ingezet werden op festivals, landgoed fairs, food fairs, straat verkoop, openingen, product promotie, tuinfeesten etc.

Bijzonderheden
Het ijs onderscheidt zich in de markt en is veelal op biologische basis gemaakt. In de hoogtijdagen van de onderneming lag de omzet op ruim €1.000.000. Momenteel is er geen personeel in dienst, waardoor de onderneming niet gebonden is aan een locatie. 

Reden verkoop
Wegens gezondheidsproblemen zijn de activiteiten in het bedrijf steeds verder afgebouwd tot een nulpunt. Deze propositie betreft daarom een activa overname. Over te nemen is: machines en apparatuur om het ijs te maken en het ijs te verwerken, koel en vriesinstallaties, geheime bewezen familie receptuur, kennis, een collectie ijswagens en verschillende domeinnamen. De meeste apparatuur is stekker klaar en makkelijk verplaatsbaar. Goed onderhouden en recent getaxeerd.

Onroerend goed
Ook het onroerend goed. Een woonhuis, voormalig thee tuin opslag en productieruimte zijn te koop. Geen verplichting tot overname van het onroerend goed.

Netwerk
Tevens beschikt de ondernemer nog over een uitgebreid netwerk waar de koper gebruik van kan maken.

Bereidheid eigenaar
De ondernemer is bereid om alles uit te leggen over de receptuur, de bedrijfsprocessen en de wet- en regelgeving. De ondernemer is niet geïnteresseerd om actief te blijven in het bedrijf.

Voorkeur
De voorkeur gaat sterk uit naar een volledige overname, maar het is ook mogelijk om een deel van de activa te kopen: splitsing ijsfabriek, ijswagen verhuurbedrijf.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Prijs
De ondernemer wil een prijs nader overeenkomen. Het bedrijf kan tegen de taxatiewaarde/activawaarde overgenomen worden. 

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Agri & food, Horeca, toerisme & recreatie

Type Klanten

B2B en B2C

Profielnummer

#27947

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!