Apparaat gestuurde fysieke belasting

Geheel uitgewerkt en in zowel Europa als de USA gepatenteerd


Beschrijving

De onderneming heeft een apparaat ontwikkeld, welke tijdens een beweging de belasting ieder gewenst patroon kan laten volgen, onafhankelijk van de snelheid, de richting of de positie van die beweging.

Belasting
De gestuurde belasting is een gestuurde kracht die tegen de beweging in, met de beweging mee of stationair wordt uitgeoefend. Hierdoor kan de beweging belast en ontlast worden. De belasting kan zo worden geprogrammeerd dat deze voor iedere fase van de beweging de gewenste waarde heeft.

Uitvinding
De uitvinding is zodanig dat het systeem zich leent voor verkleining en vergroting, waardoor deze uitvinding ingezet kan worden voor alle apparaten waarbij een gestuurde belasting bij kleine of grote bewegingen wenselijk is.

Behandelmethodes
1. Voor sport en therapie komen door het apparaat betere behandel-, oefen- en trainingsmogelijkheden binnen bereik. Denk aan:

  • Veilige training voor ouderen waarbij de beweging ondersteund wordt en mobiliteit wordt bevorderd;
  • Sporters die met apparatuur delen van hun beweging kunnen trainen waarbij de belastingen aansluiten bij de werkelijke of gewenste belasting;
  • Therapeutische oefeningen zoals bij lage rugklachten waarbij de belasting aansluit bij optimaal herstel.

2. Voor de machine- en apparatenbouw komen mogelijkheden binnen bereik om krachtgesloten paringen te optimaliseren en zo de werking van de apparatuur te verbeteren.

Verkoopprijs

Het bedrijf wenst het patent te verkopen tegen een prijs van € 500.000 en eventueel in combinatie met royalty’s.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

Gezondheidszorg & farmacie, Industrie & productie

Type Klanten

B2B en B2C

Profielnummer

#26180

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!