Auto- en leasebedrijf

Met een nieuwe manier van vermarkten van occasions


Beschrijving

De onderneming is een RDW erkend autobedrijf, tevens BOVAG-lid, en gespecialiseerd in de verkoop en lease van selectief gekozen occasions. De aftersales is uitbesteed. Middels een uitgekiend innovatief concept brengt men vraag en aanbod bij elkaar, waarbij de financiering van de voorraad uiterst laag is.

Bijzonderheden
Toegevoegde waarde wordt gecreëerd middels een uitgebreide presentatie op diverse portals en het aanbieden van financial lease. Het bedrijf is in 2013 opgericht en heeft drie verkopers in dienst.

Activiteiten
De onderneming is actief in het hogere occasionmarkt-segment. Middels een consignatiemodel is men in staat een ruime hoeveelheid premium occasions efficiënt aan te bieden. Door het aanbieden van de lease is de winstgevendheid vergroot.

Omzetindicatie
De omzet in 2019 was € 4,6 mln. De groeiprognose voor de omzet in de komende jaren circa 7% per jaar met een EBITDA van € 300K in 2020 en € 468K in 2023.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers aangezien het een nieuwe manier van vermarkten van occasions toepast die aansluit bij de huidige tijdsgeest en behoeftes van de hedendaagse prospect. Het bedrijf kan tevens interessant zijn voor een ondernemende MBI- en investeerderskandidaat met kennis van de branche.

Reden voor verkoop
De ondernemers hebben de pioniersfase van de onderneming afgerond. Het bedrijf kan zich verder door ontwikkelen naar een volgende groeifase. Zij zien zichzelf niet als de aangewezen personen om dit te doen. Zij voelen zich beter bij het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe start-ups.

Omzet

€ 4.500.800

Winst

EBITDA € 189.000

Aantal Fte

2-5

Regio

West Nederland

Sector

Automotive, transport & logistiek, IT, online & e-commerce

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29578

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!