Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Autobedrijf met erkend specialisme

Met nadruk op reparatie en onderhoud


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een autobedrijf met erkend specialisme aan reparatie en onderhoud. De onderneming is gevestigd in het oosten van Nederland en dankzij haar goede locatie, waar ook een benzinepomp en wasboxen zijn gevestigd, is er een lage drempel voor klanten om binnen te stappen.

Bijzonderheden
De onderneming bestaat al een geruime tijd en heeft hierdoor een trouw klantenbestand op weten te bouwen. Zij is als Erkend Reparateur aangesloten bij een alom bekend merk, maar voert ook voor andere merken reparaties uit. Hierbij wordt het BOVAG-kwaliteitskeurmerk gedragen. Naast een goed uitgeruste werkplaats met twee bruggen beschikt de onderneming over een showroom en over twee wasplaatsen. Daarnaast wordt de benzinepomp verhuurd aan een derde. In overleg kan ook de overname van de exploitatie van de benzinepomp worden gerealiseerd. De onderneming biedt ruimte voor groei op gebied van verkoop van tweedehands auto’s.

Interne organisatie
Naast de ondernemers zijn er twee personen (2 FTE) werkzaam binnen de onderneming. Een van de ondernemers is voornamelijk verantwoordelijk voor de acquisitie en planning van de werken. De ander is gericht op de facturering en administratie. Beide werknemers zijn werkzaam in de werkplaats en langere tijd betrokken bij het bedrijf.

Financieel resultaat
De onderneming heeft in 2018 een omzet van circa € 550.000 gerealiseerd. De EBITDA-marge is daarbij ruim 8%. Inclusief de verhuuropbrengsten van het pompstation bedraagt deze ruim 12,5%.

Reden verkoop
De verkoper wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten. Uiteraard is de verkoper na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is onder andere geschikt voor een strategische partij, investeerder of een MBI-kandidaat.

Transactie
De verkoper wenst het volledige bedrijf te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie. Het onroerend goed is in eigendom van het bedrijf en kan onderdeel uitmaken van de transactie maar kan ook worden gehuurd. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Omzet
€ 550,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Oost Nederland
Sector
Automotive, transport & logistiek
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26814
Rechtsvorm
B.V.