Met abonnementen als verdienmodel

Innovatief autodeelplatform op zoek naar investeerder. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 150.000

EBITDA

Nettowinst € 30.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Automotive, transport & logistiek
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29483

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming biedt het alternatief voor het in bezit hebben van een eigen auto. Het bedrijf garandeert hun abonnees dat er binnen vijf minuten nadat ze een reis hebben aangevraagd, een auto in de buurt zal zijn om ze op te halen: 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Bijzonderheden
Het bedrijf zal de klanten naar hun bestemming rijden en ze voor de deur afzetten. De reistijd is hetzelfde als bij een eigen auto.

Best-effort optie
Alle andere autodeel- en mobiliteitsdiensten bieden alleen een 'best-effort'-optie, wat betekent dat je geen vervoer hebt wanneer je dat het meest nodig hebt. Concurrentie (zoals Uber en Viavan) is duurder dan dit bedrijf.

Bedrijfsmodel
Het bedrijfsmodel is gebaseerd op een abonnement, voor een bepaalde kilometerstand. Het voordeel voor de klant is dat de kosten van het abonnement lager zijn dan het bezitten en exploiteren van een eigen auto.

Elektrische auto's
Bovendien rijdt de onderneming alleen in elektrische auto's. Elke elektrische auto die ze in het model inzetten, zal 8 - 10 auto's op fossiele brandstof gebruiken. Dit zal de overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen in transport versnellen.

Pilot
De onderneming start met de pilots in 2021 (Weststellingwerf & Alphen a/d Rijn) en hebben twee pilots gepland met minimaal 250 abonnees. De pilots duren twee jaar. Daarna zullen ze zo snel mogelijk opschalen naar de Nederlandse dekking.

Opschalingsfase
De opschalingsfase zal naar verwachting 7 jaar duren, waarbij de ambitie is dat ze doorgroeien naar 2 Miljoen abonnees en 250.000 voertuigen.

Omzet (Historisch & Prognose)

  • 2019: € ​​150K (andere activiteiten)
  • 2020: € 200K (andere activiteiten)
  • 2021: € 450K
  • 2022: € 900K
  • 2023: € 150M

De jaren 2021 en 2022 zijn de pilot- en testjaren. Vanaf 2023 zit de onderneming in de (winstgevende) opschalingsfase.

Uitrol
De applicatie wordt per regio uitgerold, met een winstgevend minimum aan abonnees en voertuigen op elke locatie.

Benodigde kapitaal
5.000.000 EUR

Investeringsbehoefte
De investering wordt gebruikt om de verliezen tijdens de pilotfase te financieren. In deze fase werken ze met chauffeurs in de voertuigen, wat een aanzienlijke extra kostenpost oplevert. Na de pilots komen er autonome voertuigen beschikbaar (hoogstwaarschijnlijk Tesla, of andere opties die ze volgen), waarmee ze de verdere uitrol zo kunnen uitvoeren met een positieve cashflow.

Gewenste eigenschappen/competenties investeerder
Men zoekt een investeerder met ervaring in (mobiliteits-)platformdiensten.

Internationale potentie
Het bedrijf heeft internationale potentie en is ook bezig met de eerste gesprekken om buitenlandse partners te vinden voor een franchiseconstructie. Kennis van en kunnen ondersteunen in dat proces is een pré.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.