Met uitbreidingsmogelijkheden van nog twee stoelen

Barbershop in de Randstad met groeimogelijkheden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 60.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

1

REGIO

West Nederland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30287

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

De laatste jaren vullen de straten zich weer meer met barbershops waar je je kunt laten kappen en meer. Zo’n barbershop doet vaak al snel denken aan de jaren 60 en 70. Een supersonisch scheerapparaat zul je niet hier snel treffen. Het zijn de authentieke technieken die hier in ere worden gehouden, de boventoon voeren en anders zijn dan wat er op de gemiddelde kappersschool wordt aangeleerd.

Bijzonderheden
In 2018 is de huidige eigenaar een barbershop gestart waarbij de ondernemer een uniek barbarshop-concept heeft laten ontwikkelen. Van het koffiezetapparaat tot aan het behang, van de kapstoelen tot de kassa en last but not least de 'look & feel' die gecreëerd is. Het ademt de sfeer uit van een klassieke barbershop met een twist. De barbershop heeft niet alleen klanten uit de regio, maar komen ook van buiten de Randstad.

Businessmodel
Ouderwetse scheermessen maken de dienst uit in de barbershop. Het is een herenkapper met originele technieken waar je je ook kunt laten scheren of je baard kunt laten trimmen. In tegenstelling tot een doorsnee kapperszaak wordt er in de barbershop vaak droog geknipt of met vet haar gewerkt. Omdat de barbershop een trend is, zie je ook shops die worden gerund door kappers van de kappersopleiding. Maar er zijn ook barbershops die worden gerund door barbiers die het authentieke vak in de vingers hebben, omdat het van generatie op generatie is overgedragen.

Locatie
De zaak is gevestigd in het westen van de Randstad. In een gewilde buurt waar nog veel middenstanders met plezier hun zaak hebben. In deze buurt is het besteedbaar inkomen hoog. In de huidige zaak wordt er gewerkt met 2 stoelen, waarvan er 1 wordt verhuurd aan een ZZP'er. Er is achter in de shop nog ruimte voor nog 2 stoelen. Er kan dus nog met 2 stoelen uitgebreid worden. Vanwege corona en de privé-situatie van de ondernemer is hier niet meer aan gewerkt.

Omzet
De zaak zou winstgevender zijn als er goede barbers in loondienst zouden komen. Hier liggen mogelijkheden om de winstgevendheid te verbeteren. 2020 had het jaar moeten worden waarbij de omzet sterk had kunnen stijgen. Corona heeft hier echter roet in het eten gegooid. De performance is al beter dan 2019. Met de uitbreiding met 2 stoelen achter in de zaak en een goede personeelsbezetting kan de winstgevendheid verder omhoog.

Reden verkoop
De huidige eigenaar heeft besloten terug te keren naar Zweden vanwege zijn privé-situatie en biedt om deze reden de zaak te koop aan.

Geschikt voor
De onderneming is goed geschikt voor een goede barber of ZZP’er met een vaste klantenkring kan dit stevig worden uitgebouwd zonder al te grote additionele investeringen.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.