Bedrijf gespecialiseerd in verwerking en plaatsing van marmer- & graniet toepassingen

Natuursteenbedrijf met goede reputatie


Beschrijving

Dit familiebedrijf heeft in de sector van marmer- en granietbewerking gedurende meerdere decennia een zeer goede reputatie opgebouwd bij aannemers, keukenadviseurs en interieurbedrijven.

Kerncijfers
Er wordt een omzet gerealiseerd van ca 1,3 mln EUR, met een bruto-marge van ca € 850.000.

Bijzonderheden
Deze sterke marktpositie heeft dit bedrijf te danken aan haar veelzijdig, kwalitatief en competitief productaanbod, technische know how met tal van afwerkingsmogelijkheden en een eigen plaatsingsdienst.

Marktuitbreiding
In de voorbije jaren werd sterk geïnvesteerd in de uitbouw van internationale relaties en aanwezigheid op de Aziatische markt. Dankzij deze inspanningen heeft dit bedrijf een uitstekende inkooppositie verworven en werden eveneens een aantal zeer innovatieve producten aan het gamma toegevoegd dewelke het verschil zullen/kunnen maken op de Belgische markt.

Medewerkers
Voor de uitvoering van haar opdrachten heeft dit bedrijf, naast de 2 zaakvoerders, een 5-tal werknemers in dienst. Daarnaast wordt beroep gedaan op meerdere onderaannemers waarmee een jarenlang samenwerkingsverband bestaat.

Ligging
Dit Vlaams bedrijf is gevestigd op een goed bereikbare industriezone en beschikt over een productieruimte met magazijn, burelen en een toonzaal. Het bedrijfsterrein heeft een oppervlakte van ca 3.750 m², waarvan 1.500 m² is bebouwd en 1.100 m² gebruikt wordt als open opslagruimte en is eigendom van de vennootschap.

Sterktes & opportuniteiten

  • Ervaren, gemotiveerd en trouw personeel
  • Eigen plaatsingsploegen
  • Toegang tot en know how over de Aziatische markt
  • Zeer innovatief product in het gamma
  • Sterk groeipotentieel.

Reden verkoop
Sinds kort is de zoon van de huidige zaakvoerder actief in het bedrijf en werd een vernieuwde strategie ontwikkeld, waarbij het bedrijf klaar is voor de uitdagingen van morgen.

Investeringen
De noodzakelijke investeringen zijn gebeurd en de vernieuwde strategie vertoont reeds op dit ogenblik het potentieel voor de toekomst. Zo werd een nieuwe technologie gepatenteerd voor het bevestigen van natuurstenen panelen als gevelbekleding. Deze techniek is uniek in Europa en kan het bedrijf een groot concurrentieel voordeel geven.

Kans
Om succesvol de kansen te grijpen en de potentiële groei te realiseren is er echter nog behoefte aan bijkomende financiële slagkracht. Hiervoor wenst de huidige eigenaar een sterke businesspartner te zoeken die samen met de volgende generatie van dit familiebedrijf een succesverhaal wenst te schrijven.

Over te nemen
Er wordt een aandelenparticipatie van 50% te koop aangeboden (50% participatie).

Eigen middelen
Daarnaast wordt verwacht dat bijkomende financiële middelen ter beschikking kunnen gesteld worden van minimaal € 200.000.

Modaliteiten
Alle modaliteiten waarin dit kan gebeuren zijn verder bespreekbaar.

Omzet

€ 1.300.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Midden België

Sector

Bouw & installatietechniek

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#28728

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!