Bedrijf in disruptief verticaal ventileren en distribueren

Zoekt kapitaalinjectie van 500.000 euro
Innovatief bedrijf op het gebied van luchtzuivering zoekt investeerder. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 75.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Participatie

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29635

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het in 2020 opgerichte B2B- en B2C-bedrijf heeft een concept ontwikkeld dat lucht in een ruimte op een innovatieve manier zuivert. De gebruikte technologie is schoner, stiller en zuiniger dan alle andere bestaande traditionele ventilatieoplossingen.

Bijzonderheden
Het principe wordt al decennia toegepast op operatiekamers en in cleanrooms, maar is nooit geschikt gemaakt voor brede toepasbaarheid. Hierin heeft de betreffende onderneming een verandering in gemaakt.

Plug & play/doe-het zelf
De technologie wordt beschikbaar als een plug & play voor de zakelijke markt, maar ook als doe-het-zelf-pakket die door iedere ZZP'er of handige klusser in elkaar kan worden gezet.

Systemen
In 2020 zijn er reeds 2 systemen geplaatst bij opdrachtgevers die een omzet van 77.000 EUR hebben gegenereerd. In januari 2021 worden de eerste systemen geleverd en geïnstalleerd bij de eerste klanten.

Missie
Dit bedrijf heeft het tot haar missie gemaakt om de gezondste binnenlucht in utiliteitsgebouwen te creëren. De nadruk ligt hierbij in eerste instantie op onderwijsinstellingen en zorginstellingen.

Special Purpose Vehicle
Begin 2021 wordt eveneens begonnen met het vormen van een SPV (Special Purpose Vehicle), met als doel een publiek private samenwerking (PPS) te starten gevormd door o.a. de centrale overheid, installatiebedrijven, onderwijsinstellingen, gezondheidsinstellingen met als doelstelling om in 2021 – 2022 circa 20.000 vertrekken in onderwijsinstellingen en zorginstellingen te voorzien van het systeem.

Netwerk
De ondernemer heeft de afgelopen 25 jaar een groot nationaal en internationaal netwerk opgebouwd, waar de decision makers op het juiste niveau kunnen worden benaderd.

Niet kapitaalintensief
De onderneming is niet kapitaalintensief, doordat de productie en voorraad wordt gefinancierd door franchisenemers.

Business model

  • Licentie: Deze vergoeding bestaat uit een vaste fee per maand, plus een bepaald percentage van de gerealiseerde omzet die de licentienemer/franchisenemer met het product realiseert.
  • Commissie: Dit bedrijf heeft een eigen marketing- en salesafdeling en genereert leads en opdrachten voor deze franchisenemers. Ze ontvangen een bepaald percentage van de gerealiseerde omzet.

Zoals al eerder aangegeven is dit een schaalbaar recurring income businessmodel. De verwachting is dat de onderneming gedurende 2021 reeds cash flow-positief kan zijn.

USP'S

  • Ervaren ondernemer die al meerdere ondernemingen in dezelfde branche heeft opgezet en heeft verkocht;
  • Deze manier van ventileren is schoner, stiller en zuiniger dan alle andere bestaande traditionele ventilatieoplossingen;
  • De technologie wordt beschikbaar als een plug & play voor de zakelijke markt, maar ook als doe-het-zelf-pakket die door iedere ZZP'er of handige klusser in elkaar kan worden gezet;
  • Er bestaat geen organisatie/fabrikant ter wereld die over gelijkwaardige technologie beschikt die in zo’n korte tijd de binnenlucht in een ruimte compleet ververst;
  • De systemen bestaan voor tenminste 70% uit duurzaam hout;
  • Het ontwerp is er op gericht dat het systeem door 4 mensen in één dag kan worden geïnstalleerd. Ook is er geen langdurig en complex voorbereidingstraject nodig. De faalkosten zijn daarnaast ook lager dan bij traditionele installaties.

Benodigd kapitaal
€500.000.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!