Bedrijf in nanotechnologie zoekt partner/investeerder

Revolutionaire manier om koolstofnanobuizen (CNT) te synthetiseren


Beschrijving

Koolstofnanobuizen (Engels: carbon nanotubes of CNT) zijn een van de allotropen van koolstof en onderdeel van de groep fullerenen. Een koolstofnanobuis is een opgerolde laag grafeen, hol van binnen, waarbij de lengte tienduizenden malen groter kan zijn dan de diameter. Het bedrijf heeft het primaire doel voort te bouwen op de bestaande ontdekking van koolstofnanobuizen.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een nieuwe manier bedacht om CNT's te synthetiseren. Deze nieuwe synthesemethode zal de enorme sterkte en geleidingseigenschappen van CNT's, die nog niet door alle andere CNT-firma's zijn gerealiseerd, manifesteren.

Commercialisering
De commercialisering van het proces zal de ontwikkeling mogelijk maken van revolutionaire nieuwe vezels die de plaats zullen innemen van metalen, hoge-sterktepolymeren en koolstofvezel voor structurele toepassingen; alsook op halfgeleiders gebaseerde elektronica en sensoren. Met de uitvinding van de CNT-synthese staat het bedrijf op het punt om de multi-miljarden-dollar materiaal- en elektronica-industrie op zijn kop te zetten.

Omzet

€ 650.000

Aantal Fte

2-5

Regio

Locatie anoniem

Sector

Industrie & productie, Participatie

Type Klanten

B2B

Profielnummer

#29403

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!