Bouwbedrijf

Kwaliteit, vakmanschap, veelzijdig en flexibiliteit staan centraal


Beschrijving

De aangeboden onderneming richt zicht op de woningbouw, utiliteitsbouw (kantoren en bedrijfshallen), verbouw- en renovatie- werkzaamheden. De onderneming beschikt over alle vereiste certificaten, is aangesloten bij de branche organisatie en is een erkend leerbedrijf. Opdrachtgevers zijn particulieren (circa 50% van de omzet), projectontwikkelaars, bedrijven, architecten en gemeenten.

Opdrachten
Particuliere opdrachten kenmerken zich door aansprekende architectuur. In de zakelijk markt (bedrijfshallen) worden ook turn-key aanbiedingen gemaakt, waarbij de opdrachtgever volledig wordt ontzorgd. De onderneming werkt voornamelijk regionaal.

Achtergrond
De directeur-grootaandeelhouder heeft bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heeft besloten om, na ruim 40 jaar actief te zijn geweest in de eigen onderneming, terug te treden als algemeen directeur. Binnen de onderneming en vanuit de familie zijn geen gekwalificeerde overname kandidaten beschikbaar. 

Bereidheid eigenaar
De directeur-grootaandeelhouder is bereid om voor een bepaalde tijd aan de onderneming verbonden te blijven voor een zorgvuldige overdracht.

Transactie
Na ondertekening van een geheimhoudings-verklaring kan een informatiememorandum beschikbaar worden gesteld. De beoogde transactie bestaat uit verkoop van 100% van de aandelen van het bouwbedrijf. Indien gewenst kan het bedrijfspand worden overgenomen.

Kenmerken
De omzet, het rendement en het personeelsbestand zijn de laatste jaren weer terug op het niveau van voor de bouwcrisis. De huidige omzet bedraagt 6 miljoen euro. De orderportefeuille bedraagt ruim 5,7 miljoen euro, hetgeen overeenkomt met circa 10 maanden werk. 

Bedrijfspand
Het bedrijfspand is door de hoge kwaliteit van bouwen en het fraaie ontwerp een visitekaartje voor het bouwbedrijf. De locatie is geschikt voor groei naar dubbele omzetcijfers.

Personeel
Bij de onderneming werken 19 FTE. De leeftijdsopbouw is divers en de gemiddelde leeftijd is 39 jaar. Daarnaast zijn er diverse ZZP’ers en uitzendkrachten werkzaam waar men eerder goede ervaringen mee opgedaan heeft. 

Voordelen

  • Gevestigde goede naam
  • Hoge kwaliteitsnormen
  • Vaste onderaannemers 
  • Volop groei mogelijkheden
  • Personeel met veel ervaring en kennis maar ook jonge talenten
  • Beperkte afhankelijkheid huidige dga
  • Mooi bedrijfspand te huur of te koop

Omzet

€ 6.000.000

Winst

EBITDA € 200.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Oost Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#27244

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!