Levering en installatie van verwarmingsinstallaties, badkamers, keukens en zwembaden

Bouwbedrijf gespecialiseerd in levering en installatie van verwarmingsinstallaties, badkamers, keukens en zwembaden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.980.000

EBITDA

EBITDA € 80.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29884

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is al meer dan 50 jaar actief in de bouwsector. Dit bouwbedrijf is gespecialiseerd in levering en installatie van verwarmingsinstallaties, badkamers, keukens en zwembaden.

Orderportefeuille
Voor het komende jaar bedraagt de orderportefeuille momenteel € 650k. Het overgrote deel betreft opdrachten van aannemers. Buiten de opdrachten die er van particuliere opdrachtgevers nog te verwachten zijn, is er voor de komende maanden van het jaar voldoende onderhanden werk.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in Midden-Limburg. Het bedrijfspand (inclusief moderne showroom) wordt gehuurd. Continuering van de huur is mogelijk op marktconforme voorwaarden, maar is geen verplichting.

Medewerkers
De onderneming heeft 14 medewerkers in dienst.

Klanten
De onderneming heeft zowel particulieren aals bedrijven als klanten. De omzet wordt voor ongeveer 2/3 bij zakelijke klanten gerealiseerd (vooral aannemers) en voor 1/3 bij particuliere opdrachtgevers.

Reden verkoop
De eigenaren van deze reeds lang bestaande onderneming hebben het bedrijf ontwikkeld tot een regionaal bekende partij voor de levering en installatie van keukens, badkamers, zwembaden en technische installaties. De huidige directeur is al geruime tijd niet meer actief om de onderneming te leiden, hetgeen de efficiency en het rendement onder druk heeft gezet. Het besluit is nu genomen om de onderneming over te dragen aan nieuw management die met nieuw elan de kansen die zich voordoen kan benutten. Hiertoe worden de aandelen te koop aangeboden.

Profiel koper
Deze onderneming is uitstekend geschikt voor een strategische koper die aanvulling op zijn/haar huidige portefeuille zoekt en naast het inlijven van een kwalitatief goed personeelsbestand een uitbreiding van de eigen activiteiten ambieert. Ook voor een bedrijfsleider van een bouwbedrijf, die de stap naar ondernemerschap ambieert, kan verwerving van de onderneming interessant zijn. In combinatie met een eigen visie en een goed commercieel netwerk kan deze mogelijkheid een mooie basis zijn om een vliegende start te realiseren.

Procedure
Er is uitgebreidere informatie beschikbaar voor geïnteresseerde partijen op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring.

Worrel & Jetten

Kantoor uitgelicht

Ontwikkeling door overnames of fusies is een complex traject met verschillende invalshoeken met een diversiteit aan financiële en niet-financiële vraagstukken. Het team van Worrell & Jetten is uw ervaren overname- en strategisch adviseur die u helpt bij alle facetten van fusie of overname. Een optimale proces begeleiding en rendement.