Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Cash & carry handelscentrum in Polen

Bomen en tuinplanten


Beschrijving

De onderneming is een in Polen gevestigde besloten vennootschap naar Pools recht: Sp. z o.o. De onderneming betreft een Cash & Carry handelscentrum van bomen en tuinplanten. Afnemers zijn particulieren, kleinschalige tuincentra en hoveniers. Er is weinig concurrentie in de regio. De onderneming is gevestigd in één van de best ontwikkelde en welvarendste regio‘s van Polen. De vestigingsplaats ligt binnen een straal van 30 kilometer van de stad Poznan.

Bijzonderheden
Het onroerend goed dat betrekking heeft op de Cash & Carry locatie is onderdeel van de over te nemen onderneming en bestaat uit 3 hectare grond met tunnels voor de opslag van bomen en planten, de buitenplaats en een loods van circa 500 m2. Naast de bedrijfslocatie beschikt de ondernemer ook nog over ander onroerend goed in Polen, binnen een straal van 3 kilometer van het bedrijf. Dit bestaat uit landbouwgrond, circa 8,5 hectare, verdeeld over drie percelen, en twee aangesloten woningen (twee onder een kap). (Delen van) dit overig onroerend kunnen optioneel worden overgenomen.

Profiel koper
Het meest logische profiel van de kopende partij is een kweker met dezelfde of aanpalende specialisatie welke haar activiteiten wil uitbreiden op de Poolse markt. Investeringsoverwegingen zijn:

  • Actieve marktbenadering brengt groeikansen;
  • Groei door uitbreiding van activiteiten;
  • Schaalvoordelen en synergie-effecten;
  • Weinig concurrenten in de regio.

Daarnaast is het ook mogelijk om op deze locatie een grootschalig professioneel tuincentrum te vestigen. Deze ontbreekt in de regio.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer nadert de pensioengerechtigde leeftijd. Er is geen bedrijfsopvolger voor de activiteiten op deze locatie. De ondernemer is bereid om na verkoop te zorgen voor een goede kennisoverdracht en de kopers bij te staan in de startfase.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.