Communicatieadviesbureau

Gespecialiseerd in content


Beschrijving

De onderneming is een communicatieadviesbureau, gespecialiseerd in content. Het is opgericht in 1995, heeft lange klantrelaties en een flexibel, betrokken team van denkers en doeners.  

Tendens in communicatiemarkt
De wereld van communicatie verandert in een stevig tempo. Shopten we een aantal jaren allemaal online, nu willen we soms weer liever naar een echte winkel. Tijdschriften werden online platforms, maar het papieren tijdschrift is nog steeds niet verdwenen en we kopen nog steeds boeken. Iedereen op social media? Ook alweer achterhaald. Maar wat blijft, is de behoefte aan inspirerende, inhoudelijke, echte verhalen. Aan uitleg van ingewikkelde dingen in ‘gewone-mensentaal’, online en offline.

Content
Medewerkers verdiepen zich als journalisten in de inhoud. Daarom kan het bureau pakkende content maken voor elke sector: bedrijfsleven, zorg, (semi-)overheid, financiële en zakelijke dienstverlening, vervoer en meer. Het werkgebied is heel Nederland.

Personeel
De onderneming is een eenmanszaak van de oprichter en heeft naast de eigenaar drie werknemers in dienst.

Omzet
De omzet is in de afgelopen jaren stabiel rond € 500.000 en het bedrijf is winstgevend.

Locatie
Het bedrijf is gevestigd in een van derden gehuurde studio in Amsterdam.

Reden voor verkoop
De huidige eigenaar wil na  25 jaar meer tijd gaan scheppen voor andere uitdagingen. Zijn rol zal na de overname overeenkomstig de wensen van de koper worden ingevuld, waarbij zowel aanblijven voor een overeen te komen overdrachtsperiode als andere opties bespreekbaar zijn.

Groeipotentie
Het bedrijf heeft groeipotentie, maar daartoe zouden de verkoopinspanningen moeten worden vergroot. Voor deze nieuwe fase van groei wil de huidige eigenaar en oprichter het bedrijf overdragen aan een opvolger die dit proces beter kan aanjagen: een ondernemer die een snelle start wil maken of een ondernemer die dit bedrijf combineert met een al bestaande onderneming. 

Omzet

€ 500.000

Aantal Fte

2-5

Regio

West Nederland

Sector

Media, reclame & communicatie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#28672

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!