Concept verkoop van huis of appartement

Op zoek naar een partner


Beschrijving

Als een verkoper zijn of haar woning wil verkopen, dan zijn er op dit moment verschillende manieren om dat te doen:

  1. Er wordt een makelaar ingehuurd. Hij/zij doet alles en ontzorgt u wat dat betreft;
  2. Of u gaat zelf aan de slag met de verkoop. Dan heeft u zelf de regie, maar dan kunt u ook geen gebruik maken van de kennis en ervaring van de makelaar.

Innoverende dienstverlening
Dit concept is een innoverende dienstverlening voor de verkoop van een huis of appartement. Het idee is geboren bij een ondernemende marketeer die altijd al een stap wilde zetten in het vastgoed.

Andere platformen
De ondernemer is van mening dat een aantal platformen teveel macht hebben, dat de rol van de makelaar verandert, maar dat ook het verdienmodel van de makelaar dient te worden aangepast en dat er op dit moment te weinig woningen te koop staan, waardoor de woningmarkt op slot is gekomen.

Het platform
Al deze aspecten worden op het platform behandeld. De woningmarkt wordt transparant, de woningeigenaar mag zélf bepalen welk onderdeel van de 'menukaart' hij/zij laat uitvoeren door een leverancier (makelaar) en aangezien dit platform ziet welke woningen er binnenkort in de verkoop zullen gaan komen (latente verkopers), bent u als eigenaar van dit concept in staat om de link te leggen tussen een koper en verkoper. En heeft de koper/verkoper behoefte aan advies/hulp van een makelaar/hypotheekadviseur/stylist/etc., dan kan hij/zij dit voor een vast tarief op het platform aankopen bij de leverancier van de wijk waarin hij/zij zich heeft ingeschreven.

Het verdienmodel
Veel mensen zijn op dit moment op zoek naar een woning. De koper kan zich dan ook gratis inschrijven met zijn/haar woonwensen. Het verdienmodel van het concept ligt in de abonnementen (passief inkomen) die worden gesloten met leveranciers. Bent u een makelaar die (in abonnementsvorm) een bepaald postcodegebied wil claimen? Dan krijgt u voor alle diensten die  aanbieden op onze menukaart die binnen uw postcodegebied vallen, de opdracht. U betaalt dan als leverancier een vast tarief per maand. Voor stylisten, verhuizers, hypotheekadviseurs, notarissen, etc gelden hetzelfde. U dient dan wel te geloven in ons Modulair Vastgoed-principe. U ontvangt een vergoeding voor de werkzaamheden zoals ze zijn omschreven op onze menukaart en elke leverancier ontvangt de aangegeven vergoeding.

Uitbreiden verdienmodel
Daarnaast zou u als concepteigenaar ervoor kunnen kiezen om het verdienmodel uit te bereiden en/of te veranderen. Heeft u bijvoorbeeld behoefte aan een percentage over de opdracht, dan kan dat natuurlijk ook.

Waarom niet zelf op de markt brengen?
De ondernemer is een marketeer en heeft een succesvol marketingbedrijf. De ondernemer heeft niet de intentie om het roer helemaal om te gooien om zich te richten op de woningmarkt. De ondernemer is ervan overtuigd dat dit het moment is om dit concept op de markt te zetten en hier niet mee te wachten.

Bereidheid ondernemer
De ondernemer is wel bereid om (vanaf de zijlijn) mee te helpen met het uitrollen van het concept. Alles is wat dat betreft al voorbereid. Het platform is gebouwd, de koppelingen zijn gemaakt met een database en een geautomatiseerd mailsysteem, we kunnen precies zien welke makelaar/ondernemers op ons platform kijkt, kennismakingsbrieven zijn geschreven, er zijn een tiental blog-berichten geschreven door tekstschrijvers, er zijn flyers ontworpen en er zijn meerdere strategieën bedacht om dit concept tot een succes te brengen en zou het leuk vinden om hierin mee te blijven denken.

Aantal Fte

1

Regio

West Nederland

Sector

Zakelijke dienstverlening, Vastgoed

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Profielnummer

#29700

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!