Coronatest-platform met landelijke dekking

Testen op locatie voor particulieren en bedrijven
Het COVID-boekingsplatform heeft 178 zoekwoorden in de top van Google staan, met 23.000 organische bezoekers per maand. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 930.000

EBITDA

Nettowinst € 650.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Noord Nederland

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30568

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het COVID-boekingsplatform heeft 178 zoekwoorden in de top van Google staan, met een piek van 23.000 organische bezoekers per maand. Om deze reden heeft de onderneming een zeer stabiele omzet in boekingen van COVID-19 testen op locatie voor particulieren en bedrijven.

Het platform
Het is COVID-19 boekingsplatform is een autoriteit in zijn markt en positioneert zichzelf als HET centrale platform voor het boeken van een COVID-19 test. Het platform heeft veel eigen content/informatie over deze producten, waardoor het platform zich duidelijk onderscheidt van concurrentie en marktleider is op SEO (veel organisch bezoek). 

Kerncijfers

  • Omzet: +/- €925.704 ex. btw per jaar;
  • Inkoopkosten: +/- €274.353 ex btw per jaar;
  • Gemiddelde orderwaarde: +/- €102,53 ex btw per order;
  • Conversie%: +/- 6,82% van de bezoeker doet een aankoop (erg hoog!);
  • Email marketing lijst van ruim 15.000 actieve klanten;

Uit het conversiepercentage blijkt ook dat de marktpropositie goed is en dat flink opschalen mogelijk is.

Klanten
De klantenkring van deze webshop bevindt zich in Nederland (100%). Een groot deel van de omzet draait uit zichzelf door direct/organisch verkeer en uit een grote vaste klanten lijst middels e-mailmarketing. 

Online verkoopkanaal
Het betreft een financieel gezond boekingsplatform met veel maatwerk software automatisering opgezet door een gerenommeerd online marketing/software-bureau. De marketingkosten zijn zeer gering omdat het platform draait op SEO-resultaten en e-mailmarketing.

Personeel
Het bedrijf heeft 0,5 FTE supportmedewerker/data entry-medewerker/grafische vormgever. De 0,5 FTE (freelance à €20 per uur) kan mee in de overname, maar ook vervangen worden door eigen mensen.

Oprichting
De onderneming is 1 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wil meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten.

Aangeboden belang
De verkoper wenst de BV (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij de koper aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Verkoopprijs
De webwinkel is ondergebracht in een BV. De verkoopprijs voor 100% van alle aandelen inclusief geautomatiseerde webwinkel en leveranciers €750.000.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/investeerders. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!