Crowdfundingplatform

Met een AFM-ontheffing


Beschrijving

Het platform is gestart in 2014 en is actief in crowdfunding voor bedrijven in Nederland. Via dit platform worden financieringen verstrekt aan bedrijven door diverse (kleine) investeerders, met name particulieren. Op het gebied van crowdfunding zijn met name de volgende punten van belang.

AFM-ontheffing
Het platform is in het bezit van een AFM-ontheffing (goedkeuring bemiddeling gelden van derden). De AFM heeft forse regelgeving ingevoerd voor crowdfunding en het verkrijgen van een ontheffing is naast een tijdrovend ook een kostbaar proces. Crowdfunding-activiteiten zijn alleen met een ontheffing toegestaan.

IT-structuur
Vanwege de zeer veel kleine transacties, is een goede geautomatiseerde verwerking van de vele kleine transacties een must. Het platform heeft intern een IT-platform ontwikkeld dat als kwalitatief goed is beoordeeld.

Contracten, akten en stichtingen
Door een gerenommeerd notaris- en advocatenkantoor zijn diverse leningsovereenkomsten, zekerheidsakten, model-hypotheekakten met algemene voorwaarden opgezet. Tevens zijn er een tweetal stichtingen opgericht die verbonden zijn aan het platform.

Overige gegevens

  • Aantal abonnementen nieuwsbrief           ca. 7.000
  • Aantal actieve investeerders                         ca. 1.000

Aantal Fte

1

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29600

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!