Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Datingsites Benelux

Grote actieve database van daters


Beschrijving

Te koop aangeboden worden 3 datingsites die onder de noemer 'gratis datingsites' vallen. De grootste: 600K plus inschrijvingen, de tweede 119K plus inschrijvingen en de laatste 20K plus inschrijvingen.

Bijzonderheden 
Één van de grootste gratis datingsites van de Benelux. De vindbaarheid van deze site is ook het beste van de drie aangeboden datingsites. Op de beste zoektermen voor dating en gratis dating scoort de site extreem goed, positie 1 of 2 in Google. Aan de Google Analytics is goed te zien hoe steady deze site draait qua traffic. Deze site was ook een van de eerste datingsites van Nederland en bestaat al zo'n 15 jaar. 

Andere sites
De andere sites zijn echt kleinere sites die wat weggezakt zijn qua vindbaarheid en daarmee ook qua bezoekersaantallen en nieuwe leden. 

Nieuwe leden per dag
Iedere dag schrijven zich ruim 100 nieuwe mensen in op onze datingsites. Op de grootste is dat tussen de 80 en 120 per dag, op de tweede is dat zo'n 20 a 30 nieuwe leden en op de derde ongeveer 10 a 20 per dag. 

Actieve review van profielen
Alle nieuwe profielen worden actief gereviewd. Hiervoor is beheersoftware gebouwd die door iedereen gemakkelijk te gebruiken is. 

Hoeveel tijd kost het beheer?
Dat kost per dag ongeveer een uur werk. De mails met vragen van leden afhandelen is ook ongeveer een uur werk per dag. Het technisch beheer is 1 tot enkele uren per maand. 

Kansen
Er zijn veel commerciële kansen en verbeteringen te behalen met de sites. Op dit moment draaien we alleen bannercampagnes van Google Adsense. In het verleden hebben we actief gezocht naar adverteerders en toen behaalden we een veelvoud van de huidige inkomsten. Voor de nieuwe eigenaar hebben we een aantal ideeën beschikbaar waarmee deze sites onafhankelijk of als een geheel mogelijk zeer rendabel kunnen bestaan als betaalde datingsite. 

Extra diensten
We bieden verder ook extra diensten zoals beter gevonden worden in de zoeklijsten (a la Marktplaats) en dat kost dan 1 credit (1,40 euro). Deze inkomsten zijn zo'n 1.000 euro per maand en die zouden met wat extra energie en tijd prima opgehoogd kunnen worden tot het dubbele of meer. Meer relevante mailshots doen met goede aanbiedingen voor leden. 

Omzet en inkomsten
De huidige omzet schommelt tussen de 50K en 100K per jaar. Als we een aantal goede e-mailcampagnes kunnen draaien dan halen we met gemak een omzet die ruim boven 50K ligt. 

Kosten
De kosten zijn alleen de kosten voor hosting en soms wat uren van een programmeur. Op jaarbasis zal dit zo'n 8.000 euro zijn schat ik in. 

Geschikt voor
Deze sites zijn interessant voor mensen of bedrijven die willen starten met een datingsite of die willen uitbreiden met een bestaande datingsite. 

Reden verkoop
Wij beheren deze datingsites nu meer dan 10 jaar en we zijn inmiddels actief in meerdere online diensten en webshops. De focus ligt op dit moment op de webshops en daarom breiden we zelf nu niet uit met de huidige datingsites. 

State of the art hosting
Alle datingsites draaien op nieuwe servers en zijn onlangs verhuisd. De hosting is virtueel dus kan gemakkelijk uitgebreid worden als de capaciteit te kort schiet. De sites draaien zeer stabiel en de hosting is ook goed beheerbaar en robuust opgezet. 

Optin database
We hebben in de database ruim 120.000 leden die we maandelijks een of enkele gerichte aanbiedingen kunnen mailen. Die 120.000 optin ingeschreven leden hebben zelf actief aangegeven bereid te zijn om aanbiedingen in hun mail te ontvangen. Deze 120K leden zijn nog actief lid van de site. De database bevat een groter aantal optin leden, maar die mailen we eigenlijk nooit omdat ze niet meer actief lid zijn van de sites. Van deze optin leden weten we o.a. geslacht, leeftijd en opleidingsniveau. 

Database
De database verder is van grote waarde. Een nieuw lid ziet direct of een datingsite actief is of niet en zal snel uitschrijven of nooit meer terugkomen als er niets is te vinden of te beleven. Een grote database is dus key voor succes als het gaat om online dating. 

Omzet
€ 50,000
Winst
€ 45,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Overig
Profielnummer
#25718
Rechtsvorm
Geen rechtsvorm