Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Delicatessenzaak in rijke omgeving van Amsterdam

Wegens persoonlijke omstandigheden aan het begin van de groei ter overname


Beschrijving

In een zeer overzichtelijk, welvarend dorp in de periferie van Amsterdam is een luxe delicatessenzaak gevestigd. De winkel bevindt zich op een A-locatie en is gestart nadat diverse onderzoeken (gemeente, ondernemersvereniging) hadden uitgewezen dat het dorp behoefte had aan noten, kazen en andere delicatessen. Ook verse maaltijden, wijn, snacks vallen in het assortiment.

Verkoopsreden & aangeboden belang
Het betreft een drietal eigenaren, waarvan de beherende vennoot vanwege persoonlijke omstandigheden wil terugtreden. De andere vennoten geven de voorkeur aan verkoop van het gehele bedrijf, aangezien zij u niet kennen. Wel zijn zij ook verbonden aan andere winkels in de straat en blijft er een warme vorm van samenwerking over.

Geschikt voor
We zoeken een ondernemer die lol beleeft aan het zoeken naar nieuwe, aansprekende producten en die zelf op de zaak staat, verkoopt en leiding geeft. Het team heeft de afgelopen maanden door omstandigheden een zelfstandige en verantwoordelijke rol gekregen en dat hebben ze heel goed opgepakt. De arbeidscontracten zijn stuk voor stuk nog flexibel en tijdelijk, dus u kunt zelf bepalen hoe u verder gaat. Ook voor een duo is ruimte, zeker gezien de mogelijkheden voor maaltijdbezorging en het verhuren van de bovenruimte.

Kerncijfers
Gezien het korte bestaan van de zaak groeit de omzet met flinke stappen: de bekendheid is stijgend. De omzet ligt nu op € 5.400 per week in 2018 en dit gemiddelde gaat stijgen naar € 7.000 per week in 2020. Uw ondernemersinkomen is dan € 42.000 en de extra winst € 70.000. Uiteraard betreft het hier de prognose.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wenst om persoonlijke reden afstand te doen van de onderneming.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Activa/passiva transactie, waarbij u eigenaar wordt van (een deel van) de bezittingen van de onderneming.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 130.000

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.

 

Omzet
€ 240,000
Winst
Nettowinst € 25,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Midden Nederland
Sector
Detailhandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25483
Rechtsvorm
VOF