Verhuurplatform voor designerkleding

Met een maandelijkse abonnement

Omzet € 35.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening · E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 35.000
FTE 1
Beschrijving

Een verhuurplatform voor kleding dat zich richt op vrouwelijke professionals die met een maandelijks abonnement kunnen kiezen uit een endless wardrobe met zakelijke kleding. Deze vrouwen zijn op zoek naar steeds iets nieuws in hun kast. Keywords hierbij zijn: variatie, gemak en betaalbare luxe.

Activiteiten van het bedrijf
De organisatie werkt als platform, de kleding wordt dus niet ingekocht, maar namens modemerken en designers verhuurd. Inmiddels wordt er, op exclusieve basis, samengewerkt met 14 modemerken, zoals Kyra, Zoe Karssen en Scotch & Soda. Pas als een kledingstuk is verhuurd, ontvangt het modemerk hiervan een marge. De collectie wordt elke maand aangevuld.

Bijzonderheden
Er is een webshop ontwikkeld waarin de volledige collectie zichtbaar is met een zoekfunctie op item type ( blouse /jurk etc), abonnementsvorm, maat en merk. Het huren kan eenmalig, met een flexibel abonnement of door het afnemen van een seizoenspakket. De prijzen variëren van ca € 40,- tot € 395,-. Van de omzet komt 95% via terugkerende abonnees. Het bedrijf verzamelt data over de eindgebruiker, de verhuur van de collectie en de kwaliteit van de kleding en ziet hierin een toekomstig aanvullend verdienmodel. 

Onderscheidend vermogen
De organisatie onderscheidt zich in de markt door:

  • De enige kledingbibliotheek die als platform opereert;
  • Al haar middelen worden besteed aan verdere groei in plaats van aankopen van collectie;
  • Grootste collectie (luxe) designerkleding;
  • Verduurzaming van de mode-industrie.

Het platform
Het grootste verschil met de concurrentie is dat de onderneming als platform werkt en geen kleding inkoopt, maar namens modemerken verhuurd. Dat maakt dat zij een kleine inventaris hebben en daardoor weinig risico lopen. Tevens kunnen zij vrij eenvoudig de collectie opschalen. De onderneming richt zich specifiek op business wear en bieden midden- en hoog segment modemerken aan. De andere kledingverhuurservices zitten meer op gelegenheidskleding of het lagere segment.

Overig
In 2021 kende de onderneming een groei van 300% en in 2022 komt de groei uit op ongeveer 200%. De onderneming is daarmee positief over haar eigen toekomstontwikkelingen. De markt voor product abonnementen groeit en de omzet van tweedehandskleding en kledingverhuur is de laatste jaren gestegen, zowel in Nederland als wereldwijd. Naast kosten- en tijdsbesparing speelt verduurzamen hierbij een rol. Marktpotentieel voor groei is dus absoluut aanwezig.

Mogelijkheden
De beperkte marketingervaring en gebrek aan groeikapitaal en daarmee marketingbudget beperken de groei naar een hoger niveau. Een koper met ervaring in de mode-industrie, kennis van marketing en/of synergie met eigen activiteiten zal zeker in staat zijn om het platform uit te bouwen en expansie binnen Europa te realiseren.

Brookz Sectormonitor Zakelijke dienstverlening
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Zakelijke dienstverlening? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Zakelijke dienstverlening jou bij helpen.

Omzet € 35.000

Winst Op aanvraag

Sector Zakelijke dienstverlening · E-commerce/ webshops

RegioWest-Nederland

Beschikbaar
FTE 1
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 35.000
FTE 1