Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Detailhandel en producent specialistische meubels

In eigen huis ontwikkelde exclusieve en/of aan de klant aangepaste meubels


Beschrijving

Een onderneming met in eigen huis ontwikkelde exclusieve en/of aan de klant aangepaste meubels. Deze meubels zijn vaak aan de zorg gerelateerd en niet stigmatiserend. Ook produceren zij meubels die toegespitst zijn op die mensen die echt iets goeds willen. De doelgroep is vrij breed en nog steeds flink groeiende en bestrijkt alle leeftijdsgroepen waarbij de mensen boven de 60 de ruime boventoon voeren.

Onderneming
Het bedrijf verkoopt veel particulier maar de groep zorginstellingen groeit iedere jaar weer. De onderneming is in midden Nederland gevestigd en bestrijkt zo hun complete werkgebied met een straal van 200 km. maar de vestiging is zeker niet plaatsgebonden.

Bijzonderheden
Het bedrijf heeft een erg goede bedrijfsnaam, een zeer goede reputatie, een website met een zeer oud verleden (gunstig bij zoekmachines) en bestaat sinds 1995. De laatste 8 jaar is er niets aan marketing gedaan simpel omdat men niet meer werk aan kon en men geen personeel meer in dienst wilde nemen.

Groeipotentie
Omdat de laatste 8 jaar geen marketing is bedreven, ligt hier nog heel veel groeipotentie. Voor de crisis werd er jaarlijks ruim boven de €1.000.000 aan omzet gedraaid. Omdat veel producten geen concurrentie hebben, is de realistische verwachting het oude omzetniveau weer snel behaald worden door een nieuwe marketingstrategie uit te rollen en nieuwe doelgroepen te bereiken.

Kerncijfers
Het bedrijf behaalt een omzet van ca. € 550.000. Bij de onderneming zijn 2,5 FTE in dienst, inclusief de eigenaars. Het bedrijf draait met erg nette cijfers.

Reden verkoop
De ondernemers zijn op een leeftijd gekomen dat zij afscheid van hun bedrijf moeten nemen. Indien gewenst werken zij nog een jaar mee voor een soepele overdracht.

Profiel koper
Deze onderneming is zowel interessant voor een MBI-kandidaat als voor een strategische koper. Concreet is de onderneming op zoek naar een technisch inventief persoon die zich goed in de situatie van klanten kan verplaatsen en gevoel voor commercie heeft. Het kan echter ook een bedrijf zijn dat deze bedrijfsactiviteiten wenst te integreren in haar eigen activiteiten.

Omzet
€ 550,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Midden Nederland
Sector
Detailhandel, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#23857