Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Deur- en kozijnenbedrijf in Friesland

Inclusief bedrijfspand


Beschrijving

Het bedrijf is specialist op het gebied van deuren & kozijnen, houdt zich al ruim 20 jaar bezig de productie, verkoop en montage van kozijnen, binnen-/buitendeuren en (schuifdeur)kasten en is gevestigd in één van de grotere plaatsen in Friesland.

Bijzonderheden
De afgelopen jaren zijn de omzetten en resultaten in de onderneming door de gezondheidsproblemen van ondernemer behoorlijk teruggelopen. De verkoper werkt nu voor circa 30% nog in zijn bedrijf. De onderneming heeft een goede naam en ook een aantal vaste opdrachtgevers die hem vaak inschakelen voor de diverse werkzaamheden, zoals een grote woningbouwcoöperatie en een landelijk bekende groothandel in bouwmaterialen. Met de huidige bedrijfsmiddelen en contacten is een jaaromzet van € 200.000 goed te realiseren. Verkoper is bereid om in de overdracht van de contacten ondersteuning te bieden.

Bedrijfspand
Het bedrijfspand is gelegen op een goed bereikbare locatie op het industrieterrein met een perceel van circa 1.100 m2 en een bedrijfspand groot circa 650 m2. Het bedrijfspand beschikt over een ruime showroom, ingerichte (timmer)werkplaats, kantoor, keuken/pantry met toilet en een grote ruimte voor stalling/opslag. Het bedrijfspand beschikt zowel aan de voorzijde over een overheaddeur als ook aan de achterzijde van het pand. Voor het bedrijfspand zijn op eigen terrein 3 parkeerplaatsen aangelegd.

Activa
De over te nemen activa betreft de ingerichte werkplaats met machines en gereedschappen, een bestelbus met aanhanger, stellingmateriaal, voorraden, het klantenbestand,  en de complete bedrijfsinventaris. De overnameprijs voor het geheel is € 325.000,-. Verkoper geeft er de voorkeur aan dat het bedrijf met bedrijfspand in 1 koop wordt overgenomen. De overname van enkel het bedrijfspand of enkel de activa in de onderneming is eventueel bespreekbaar.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is tevens oprichter van het bedrijf en wil nu vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd en teruglopende gezondheid het bedrijf met bedrijfspand verkopen. 

Transactievorm en aangeboden belang
De verkopende partij wil de gehele activa in de onderneming met het bedrijfspand als een geheel verkopen, er is geen sprake van goodwill.

Interessant voor
Deze onderneming is erg interessant voor onder andere een ondernemersstel/vakman/zzp’er die toe is aan een volgende stap of voor een strategische partij. De overnamekandidaat dient te beschikken over ruim voldoende financiële middelen en daarnaast bij voorkeur kennis te hebben van de sector.

NDA
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een verkoopmemorandum beschikbaar.

Omzet
€ 200,000
Aantal FTE
1
Regio
Noord Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26430
Rechtsvorm
VOF