Dienstverlener met hoog kennisniveau

Eenvoudig te integreren activiteit met groeipotentie
Dienstverlener met een hoog kennisniveau met groot klantenportfolio. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 189.000

EBITDA

EBIT € 103.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30331

RECHTSVORM

Geen rechtsvorm

Beschrijving

Een dienstverlenende activiteit met een klantenportfolio (170 klanten) dat een jaarlijks terugkerende omzet genereert. De overname is inclusief de werknemers. De omzet komt grotendeels uit vaste contracten die jaarlijks automatisch worden verlengd. Goede reputatie, een hoog kennisniveau en aantrekkelijke groeiperspectieven. Door de focus op andere activiteiten heeft de aangeboden activiteit in het verleden weinig focus gehad. Deze activiteit kan relatief eenvoudig geïntegreerd worden in een bestaande dienstverlener.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Midden-Nederland. Er wordt hoofdzakelijk online gewerkt waardoor de locatie minder belangrijk is. De klanten locaties liggen verspreid over Nederland.

Medewerkers
De onderneming heeft 2 werknemers plus een invalkracht.

Klanten
Zakelijke afnemers/B2B. De diensten worden direct geleverd aan de eindklant in de facilitaire sector, ICT, uitzendbranche, de bouwwereld en andere sectoren.

Omzet
De jaaromzet is circa €189.000 met een winst voor belasting van ca. €103.000. Naar verwachting zullen de jaaromzet en de winst voor belasting verviervoudigen in 2024 of 2025 (i.v.m. het onbenut marktpotentieel). Interessante groeimogelijkheden en kansen om de onderneming verder uit te bouwen. Er is een aanzienlijk marktpotentieel dat niet wordt benut door gebrek aan focus.

Bijzonderheden
De markt voor deze dienstverlening is een groeiende markt. Door de expertise heeft de onderneming een goede reputatie opgebouwd. De onderneming is relatief eenvoudig over te nemen door de zelfstandig opererende werknemers en de beperkte afhankelijkheid van de dga.

Reden verkoop
De huidige ondernemer wil zich richten op- en investeren in de andere activiteiten van de onderneming.

Aangeboden belang
Het betreft een activa transactie waarbij de activiteiten, het klantenbestand en de medewerkers worden overgenomen. De verkoper verzorgd een goede begeleiding van de transitie naar de koper (in overleg).

Vraagprijs
De vraagprijs is gesteld op €500.000 plus een earn-out van 20% over de additionele omzet (boven het niveau van 2020) in de komende 5 jaar.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.