E-commerce webshop platform

Eenvoudig opschaalbaar


Beschrijving

Het bedrijf levert houten meubelen voor binnenshuis en zwaar houten buitenmeubilair. De verkoop vindt voornamelijk online plaats, tevens heeft het bedrijf een grote showroom – ‘een perfecte combinatie van on en offline verkoop' De producten worden bij diverse leveranciers in het buitenland geproduceerd en middels diverse kanalen in hoofdzakelijk Nederland, maar ook in België, verkocht. Het bedrijf is gevestigd in Midden Nederland.

Oprichting
De onderneming is 10 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren.

Producten
De producten worden geproduceerd bij leveranciers in West en Oost Europa. Zij produceren deze artikelen in opdracht van de onderneming. De ontwikkeling van de producten wordt gedaan door één van de eigenaren. Daarnaast wordt er gezocht naar alternatieve leveranciers.

Platform
Eind 2018 zijn de websites volledig over gegaan naar een nieuw platform. In 2019 zijn deze verder geoptimaliseerd om zo klaar te zijn voor de toekomst. De websites hebben bij elkaar in Q2 gemiddeld bijna 60.000 unieke bezoekers per maand en een conversie van 3,34%.

Kerncijfers
De EBITDA voor 2020 is geprognotiseerd op ruim € 1.150.000 bij een omzet van € 4.600.000.

Overdracht
De eigenaren zullen zorgen voor een gedegen overdracht.

Gezocht naar
De koper dient bij voorkeur affiniteit met de branche te hebben. Koper kan een strategische partij zijn, maar ook een MBI-kandidaat die op deze wijze een perfecte start kan maken en zich kan richten op het verder uitbouwen van de omzet en de bijbehorende organisatie.

Vraagprijs
De vraagprijs bedraagt € 6.300.000 inclusief een eigen vermogen van € 620.000.

Financiering
Om een soepele financiering mogelijk te maken, dient een koper over voldoende eigen middelen te kunnen beschikken.

Geschikt voor
Een interessant bedrijf voor een MBI-er om verder uit te bouwen of voor een strategische partij om volume toe te voegen. 

Omzet

€ 4.600.000

Aantal Fte

11-20

Regio

Midden Nederland

Sector

Groothandel, IT, online & e-commerce

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29027

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!