Met een jaarlijkse netto-omzet van € 1,2 miljoen

Om leeftijdsredenen wordt een goedlopende EDEKA-supermarkt in het luchtkuuroord Bollendorf aangeboden. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.200.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Duitsland

SECTOR

Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#28736

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Om leeftijdsredenen wordt een goedlopende EDEKA-supermarkt in het luchtkuuroord Bollendorf (Kreis Bitburg in de zuidelijke Eifel) met een jaarlijkse netto-omzet van € 1,2 miljoen te huur respectievelijk te koop aangeboden.

Onroerend goed
Het pand heeft een omvang van 622 m2 (verkoopoppervlakte 429 m2, magazijn 103 m2, kantoor, personeelsruimte etc.) en kan worden gehuurd of gekocht.

Locatie
Er zijn 12 parkeerplaatsen beschikbaar, die vanaf 2021 door een gemeentelijke maatregel zullen worden uitgebreid. Het gebouw is in goede staat. Het dak werd in 2018 nieuw bedekt en geïsoleerd. De eerste verdieping van het voorste pand kan worden verbouwd tot 1 of 2 mooie appartementen.

Dorp
Het dorp heeft 1.800 inwoners en leeft grotendeels van het toerisme: ongeveer 170.000 overnachtingen in hotels, jeugdherbergen, vakantieappartementen, pensions en in het seizoen ca. 800 campinggasten per dag. Velen komen uit Nederland. Daarnaast worden komend jaar 68 nieuwe woningen opgeleverd in de directe omgeving van de supermarkt.

Bijzonderheden
Bollendorf heeft een zeer goede infrastructuur en een hoge recreatieve waarde. Zeer populair zijn de grensrivier de Sauer, het bosgebied, de gigantische rotsen en het openluchtzwembad.

Reden voor verkoop
De huidige huurder/exploitant van de supermarkt heeft een leeftijd bereikt waarop de eigenaar wenst de supermarkt te verkopen resp. aan een opvolger te willen verhuren. 

Aangeboden belang
De verkopende ondernemer wil in samenspraak met de koper afstemmen wat exact verkocht wordt resp. gehuurd kan worden. 

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.