eHealth-product COPD

Medisch gevalideerd, gecertificeerd en door Zorgverzekeraars Nederland erkend

E-health product dat medisch is gevalideerd en werkt op een smartphone ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 100.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Gezondheidszorg & farmacie
IT, online & e-commerce

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#31374

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming levert een eHealth-product dat werkt op een smartphone. De app geleverd in combinatie met speciale hardware interpreteert autonoom data van patiënten en geeft advies aan de patiënt. De ontwikkeling is gestart in 2017 en inmiddels medisch gevalideerd, gecertificeerd en door Zorgverzekeraars Nederland erkend. De resultaten van een MKBA-studie geven aan dat er door de inzet van het product sprake is van een bijzonder positieve business case, wat de weg naar vergoeding zeer haalbaar maakt. Nederland is pilot land. Europese landen volgen én er wordt volop gewerkt aan een FDA-goedkeuring voor Amerika. 

Activiteiten van het bedrijf
De onderneming heeft een slimme zelftest voor COPD-patiënten ontwikkeld waarmee escalatie van een longaanval kan worden voorkomen. Een aanval heeft grote invloed op de kwaliteit van leven van patiënten en brengt hoge zorgkosten met zich mee.  

Het systeem
Het systeem wordt in overleg met arts ingezet bij de patiënt thuis. Het systeem geeft aan wanneer tussenkomst van een arts noodzakelijk is. Hiermee wordt de patiënt ontzorgd en de zorgverlener ontlast.

Begin 2022 starten in vijf zorgregio’s implementatieprojecten. Er is een doordachte product roadmap opgesteld die financieel wordt ondersteund door reeds gehonoreerde subsidie trajecten.

Verdienmodel
Het product wordt aangeboden middels een jaarabonnement en eenmalige aanschaf van hardware. Het verdienmodel is gebaseerd op de jaarlijks terugkerende licentie-inkomsten.

Onderscheidend vermogen
Het systeem is een unieke toepassing op basis van kunstmatige intelligentie en het eerste eHealth-product dat volledig autonoom data interpreteert en de patiënt advies geeft zonder tussenkomst van de zorgverlener.

Besparing op zorgkosten. De patiënt kan zo lang mogelijk zelf de regie voeren zonder tussenkomst van de zorgverlener, hetgeen resulteert in minder ziekenhuisbezoek en ziekenhuisopnames.

Dankzij de schaalbaarheid met relatief weinig kosten is er sprake van een gezonde winstpotentie.

Geschikt voor
Een strategische partij kan middels synergie (strategisch, commercieel en/of operationeel) en vanwege de schaalbaarheid eenvoudig schaalvergroting en kostenreductie realiseren.

Kantoor uitgelicht


Marktlink is al meer dan 25 jaar dé M&A-specialist. Jaarlijks begeleiden 130 professionals ruim 100 deals. Altijd onafhankelijk en met een passie voor ondernemen.