Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Financiële vergelijkingswebsite

Omzet behaald via affiliate marketing


Beschrijving

Het betreft een financiële vergelijkingswebsite voor de Belgische markt, waarbij de omzet momenteel puur behaald wordt via affiliate marketing (andere financiële bedrijven zoals banken en kredietverstrekkers betalen voor kwaliteitsvolle leads). 

Bezoekersaantallen
Het bezoekersaantal ligt vrij laag (tussen de 5.000 en 10.000 per maand) maar de website is zo opgezet dat hij enorm converteert. De leadvergoedingen zijn hoog: tussen de € 30 en € 50 per lead.

FTE
Dit bedrijf staat als '1 FTE' gemarkeerd omdat 1 het minimum is, maar de eigenaar heeft momenteel geen werk aan deze website.

Freelancers
Er wordt samengewerkt met één freelancer die teksten voor de website schrijft (regelmatig nieuwe content plaatsen zorgt ervoor dat de website zijn Google rankings behoudt). Een andere freelancer plakt de nieuwe content wekelijks in.

Kosten
De freelancers zijn de grootste kost, tussen de € 2500 en de € 5000 jaarlijks (afhankelijk van de hoeveelheid geschreven content). Daarnaast zijn er nog de hosting en domeinregistratie, die liggen bij € 150 per jaar. Voor de rest zijn er geen kosten aan deze website.

Aanbevelingen rapport
De eigenaar, die meer dan 10 jaar affiliate marketing ervaring heeft, zowel als publisher, adverteerder én netwerk, maakt voor de koper een consultancy rapport met aanbevelingen op, om de resultaten van de site nog te verbeteren, maar waarvoor de eigenaar zelf momenteel geen tijd heeft.

Omzetprognose
Gezien de stabiele groei van de website over de afgelopen 7 jaren en de impact die de aanbevelingen verwacht worden te hebben bij implementatie, wordt de omzet over 2-3 jaar op € 150.000 jaarlijks geschat.

Reden verkoop
De website wordt verkocht om cashflow te genereren voor de opstart van een ander, groter project.

Omzet
€ 96,000
Winst
Nettowinst € 90,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Zakelijke dienstverlening
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#27297
Rechtsvorm
Geen rechtsvorm