Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Franchiseconcept voor lokale marktplaatsen

Op het snijvlak online media en advertising


Beschrijving

De aangeboden onderneming is eigenaar van een software- en beheerssysteem voor een netwerk van lokaal actieve online marktplaatsen met opgeteld een landelijke dekking. Een aantal lokale platforms wordt beheerd door franchisenemers, het merendeel nog door de franchisegever.

Bijzonderheden
De lokale marktplaatsen zijn lokale websites onder één naam, met de regio als subdomein. Op deze sites bieden consumenten gratis hun tweedehands spullen aan.Alle content wordt automatisch doorgeplaatst naar het overkoepelende landelijke platform. Het landelijk platform is derhalve ook zeer interessant voor landelijke adverteerders.De franchisenemer verkoopt online advertentieruimte aan lokale adverteerders (banners).

Optimalisatie
Het concept is de afgelopen 2 jaar geheel vernieuwd en geoptimaliseerd. Om een vernieuwingsslag te maken is afscheid genomen van de minder actieve franchisenemers.De backend is absoluut state of the art, maar de omzet is stevig afgenomen. Wel lopen de lokale advertenties gewoon door met ruim 300.000 gebruikers (consumenten) en evenzoveel advertenties per jaar.

Concept
Het concept onderscheidt zich o.a. van andere aanbieders door de eenvoud waarmee advertenties en berichten door derden op de platforms geplaatst kunnen worden. Het concept is nu klaar om uit te bouwen en weer op het niveau te brengen van de hoogtijdagen: de gemiddelde omzet in de periode 2012 t/m 2016 bedroeg € 300.000 met een inspanning van 1 FTE en lage kosten.

Betreffrende inventaris
De overname betreft het complete concept inclusief online platform, merk, contracten, handboek, promotiematerialen en alle intellectuele eigendommen die nodig zijn om het concept operationeel te houden. De contracten zijn opgesteld door gerenommeerde franchisejuristen en voorbereid op eventuele nieuwe franchisewetgeving. Met de overname is geen huurcontract gemoeid.

Nieuwe fase
Na de laatste optimalisaties en modificaties is er een nieuwe fase voor het bedrijf aangebroken waarvan de huidige eigenaren, de ontwikkelaars van het concept, hebben aangegeven dat zij daarvoor niet de juiste personen zijn en derhalve het bedrijf graag willen overdragen aan een nieuwe eigenaar.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer ziet zichzelf niet als de ideale persoon om het bedrijf te leiden in de volgende (groei) fase.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft aan open te staan voor zowel 1) een Aandelentransactie als 2) een Activa transactie. Dit ter bespreking in onderling overleg.

Prijs
De vraagprijs bedraagt € 150.000

Interessant voor
De propositie is met name interessant voor een MBI die sterk is in het enthousiasmeren, trainen en begeleiden van nieuwe franchisenemers. Zij willen met name online advertenties verkopen en vragen daarbij in meer of mindere mate om tips.

Omzet
€ 50,000
Winst
EBITDA € 30,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Franchise, IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25832
Rechtsvorm
B.V.