Franchiseorganisatie gericht op leefstijl (geneeskunde)

Met 35 locaties in heel Nederland
Ter overname wordt aangeboden een franchiseorganisatie in de markt van de leefstijl geneeskunde). Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 500.000

EBITDA

Nettowinst € 12.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Franchise
Gezondheidszorg & farmacie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30046

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een franchiseorganisatie voor leefstijl (geneeskunde) met ca. 35 locaties verspreid over Nederland. Het bedrijf richt zich primair op mensen met overgewicht/obesitas en gerelateerde chronische klachten. In 2020 had 50% van de volwassenen (18 jaar en ouder) ernstig overgewicht. De verwachting is dat deze groep de komende jaren verder zal toenemen. Ook onder kinderen neemt overgewicht ernstig toe. Meer en meer wordt een goede leefstijl erkend als een juiste interventie om overgewicht/obesitas te voorkomen en terug te dringen. Een goede uitgebalanceerde leefstijl helpt mensen duurzaam in balans te komen.    

Medewerkers
De 35 locaties worden gerund door gekwalificeerde zelfstandig therapeuten. Doordat zij erkende opleidingen hebben gevolgd, worden de begeleidingsconsulten veelal vergoed door zorgverzekeraars. Het hoofdkantoor bestaat momenteel uit 3 eigen medewerkers. 

Werkwijze 
Ieder mens en ieder lichaam is uniek en ieder mens specifiek. Niemand is hetzelfde. Daarom vraagt een duurzame leefstijlaanpassing om maatwerk. Het bedrijf ontwikkelt (medische) gepersonaliseerde voedings- en gezondheidsprogramma's voor mensen met overgewicht/obesitas en gerelateerde gezondheidsklachten. De basis van het programma is ontwikkeld door een wetenschapper, een medicus en een biofysisch geneeskundige. Het bedrijf werkt vanuit een medisch-holistisch kader. Aan de hand van een zeer uitgebreide anamnese, bloed- en urineonderzoek wordt een persoonlijk voedings- en gezondheidsprogramma ontwikkeld door het hoofdkantoor. De intake en begeleiding wordt verzorgd door de zelfstandig therapeuten.  

Bijzonderheden
Het bedrijf bestaat ruim 10 jaar en heeft ca.12.000 mensen geholpen om te komen tot een betere en duurzame gezondheid. Het bedrijf wordt door haar klanten hoog gewaardeerd met gemiddeld een 8.4. De cultuur is informeel en intrinsiek gedreven om onze klanten het beste uit zichzelf te halen. Door corona is de omzet van 2020 tijdelijk gedaald met ca 25% (€ 375.000,-). In 2021 zien we weer een herstel in lijn met 2019 (€ 500.000,-).   

Groeifase
De markt voor leefstijl maakt een enorme ontwikkeling door. Steeds meer mensen staan open voor een gezondere leefstijl en zoeken hier actief naar. Zowel vanuit de overheid als vanuit de medische wereld is er meer en meer erkenning en interesse om leefstijl als interventie in te zetten, zowel preventief als curatief. Dit biedt een enorm groeipotentieel. Enerzijds door uitbreiding van het eigen portfolio (preventief en curatief), samenwerkingen met overheid, met medici, uitbreiding van het therapeuten netwerk, de BtB-markt, etc. Kortom: een groeimarkt met veel kansen.

Reden verkoop
De huidige eigenaar ervaart dat er voor de volgende groeifase een andere ondernemer gewenst is. De ideale overname kandidaat heeft affiniteit met leefstijl in combinatie met een gezonde dosis ondernemerschap. De overname kandidaat moet in staat zijn om visie om te zetten in concrete producten en diensten. Een juiste balans van inzicht en commerciële drive. 

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming. Andere opties zijn bespreekbaar.

Prijs
Nader overeen te komen.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!