Met projecten voor bedrijven, stichtingen & overheid en particulieren

De onderneming betreft een gerenommeerd full service bouwbedrijf met een bestaansrecht van 25 jaar. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 14.000.000

EBITDA

EBITDA € 225.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Vastgoed

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29132

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming betreft een gerenommeerd full-service bouwbedrijf met een bestaansrecht van 25 jaar. Het bedrijf is als betrouwbare, zorgvuldige partner actief in de bouw, verbouw en renovatie van bedrijfsgebouwen, hallen, woningen, kantoren, scholen, multifunctionele accommodaties (MFA). Haar projecten realiseert zij voornamelijk voor bedrijven, stichtingen & overheid en particulieren. Daarnaast is zij actief op het gebied van projectontwikkeling, zowel in eigen beheer als in een regionaal samenwerkingsverband. De organisatie is gespecialiseerd in de (ver-)bouw van scholen en MFA’s en heeft de afgelopen 25 jaar ruime ervaring en expertise opgebouwd in dit segment. Zij voert deze projecten deels voor repeterende vaste opdrachtgevers uit.

Organisatie
De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van de DGA/verkoper. De DGA is samen met zijn sleutelfunctionarissen (projectleider, calculator, uitvoerders) verantwoordelijk voor acquisitie, dagelijkse (project-)leiding, KAM en het calculeren en uitbrengen van offertes op aanbestedingen. Het team bestaat in totaal uit ongeveer 20 ervaren en gecommitteerde medewerkers. Hiervan is het overgrote deel uitvoerend personeel (metselaars en timmermannen).

Huurpand
De organisatie is gevestigd in een huurpand inclusief opslagruimte. Het pand biedt voldoende ruimte voor uitbreiding van werkplekken, indien gewenst. Het huurcontract loopt in 2022 af, waardoor de onderneming flexibel is qua vestigingsadres en plaats.

Locatie werkgebied
De organisatie is gevestigd en werkzaam in de driehoek Arnhem – Venlo – ‘s-Hertogenbosch en heeft een loyaal, trouw klantenbestand. Zij heeft, vanuit de partnerschap-gedachte, een duidelijke voorkeur om met vaste regionale leveranciers te werken. De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen.

Duurzaamheid en kwaliteit
De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken, volgens het A(fspraak) M(aken) E(n) N(akomen)-principe. Er heerst een open cultuur, de lijnen in deze platte organisatie zijn kort en medewerkers zijn (vrijwillig) bereid om een stapje extra te doen. Samen met de opdrachtgevers streeft het bedrijf naar het leveren van een hoge kwaliteit vanuit duurzame oplossingen en een duurzame relatie. 

Reden van verkoop en beoogde transactie
De DGA kent geen directie opvolging en zoekt een (strategische) partij die de groei- en ontwikkelingskansen van zijn onderneming verder kan benutten. activiteiten worden gedreven in een besloten vennootschap. De beoogde transactiestructuur is een overdracht van 100% van de aandelen. De DGA is zeker bereid om gedurende een aantal jaren verbonden te blijven aan de onderneming, c.q. aan de potentiële koper om de synergie- en implementatiekansen te verzilveren.

Financiële informatie

  • Omzet indicatie: € 10.000.000,- tot € 15.000.000,-;
  • EBITDA indicatie: € 150.000,- tot € 300.000,-.

Profiel koper

  • Strategische koper;
  • Investeringsmaatschappij;
  • Vermogende MBI-kandidaat met affiniteit voor de bouw.

Meer informatie?
Een gedetailleerd informatiememorandum is, na overleg, op aanvraag beschikbaar.

MKB-Fonds

Investeerder in beeld

MKB Fonds investeert in volwassen mkb-bedrijven met een bewezen marktpositie. Wij zijn een lange termijn, actief ondersteunende investeerder, die zich voornamelijk richt op het realiseren van bedrijfsopvolging (pre-exit) en buy and build.