Full service digital agency

Met alle disciplines in huis


Beschrijving

Full-service digital agency met alle disciplines in huis. Een geolied team van UX-ers, visual designers, front- en back-enders onder leiding van ervaren projectmanagement. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt bij design en ontwikkeling van websites en alles wat daarbij hoort, meestal complexere opdrachten. Beheer, onderhoud en doorontwikkeling volgen logisch op design en ontwikkeling. 

Bijzonderheden
Gevestigd in het hart van Zuid-Holland en meer dan 10 jaar actief. Winnaar van meerdere awards en ISO27001-gecertificeerd.

Opdrachtgevers
Voornamelijk werkzaam in de publieke sector en non-profit, maar het bedrijf kent ook opdrachtgevers in zakelijke dienstverlening, denk daarbij aan de medische/pharma-hoek en consultancy. Het bedrijf heeft een evenwichtige verdeling van omzet uit een divers klantenportfolio en werkt voor een aantal grote en bekende opdrachtgevers. Er is een succesvolle focus op goede klantrelaties en langdurige samenwerking.

Team
Het operationele team doet sales bij bestaande klanten, directie uitsluitend nodig voor grote lijn en acquisitie van nieuwe opdrachtgevers.

Solide techniek en tooling
De gevoerde technologie is voornamelijk Drupal/Laravel.

Infrastructuur
Het bedrijf heeft een professionele infrastructuur met bijbehorende ondersteunende cloudbased-tools: Atlassian Servicedesk en Jira, een OTAP-straat met bijbehorende tools en management-applicaties als Exact en Harvest. Alles fully licensed.

Operationele en financiële gegevens

  • 12 medewerkers, 9,5 fte (inclusief DGA)
  • rechtsvorm: bv
  • omzet 2020: 700.000, waarvan 260.000 uit doorlopende onderhouds- en hosting-contracten in abonnementsvorm; verwachte EBITA 140.000
  • schuldenvrij
  • geen debiteuren-problematiek
  • zeer liquide

Synergie
Synergie en margeverbetering valt nog te halen uit vermindering overhead (DGA, administratieve lasten), huisvesting, overige inkoop (hosting en software-fees) en vermindering van potentiële leegloop-uren. Besparingen van minimaal € 45.000 tot maximaal € 169.000 op jaarbasis die direct aan de winst bijdragen zijn mogelijk.

Kantoorruimte
De kantoorruimte heeft slechts drie maanden opzegtermijn; snel vertrek is dus mogelijk, maar er kan ook door-gehuurd worden.

Reden verkoop
Het bedrijf is door de jaren heen steeds organisch gegroeid: elk jaar kwamen er omzet, fte’s en substantiële opdrachten bij. Bedrijf wil echter harder groeien en het liefst harder dan de markt. Daarom zoekt het bureau aansluiting bij een, liefst grotere, partij. DGA blijft desgewenst voor een kortere of langere periode beschikbaar.

Kansen voor overnemende partij

  • uitbreiding eigen bestaande klantenkring en omzet
  • uitbreiding personeelsbestand met ervaren technisch team
  • mogelijkheden tot verdere marge-verbetering door kostenbesparing en acquisitie

Profiel overnemende partij
De verkopende partij denkt aan een partij die ten minste twee tot drie maal groter in omvang is en met min of meer dezelfde activiteiten in ongeveer dezelfde branche zit. Een succesvolle match werkt met vergelijkbare technologie of heeft het voornemen deze technologie toe te voegen aan het dienstenportfolio.

MBI-kandidaat
Een ervaren ondernemer die op een rijdende trein wil stappen is natuurlijk ook een goede kandidaat.

Omzet

€ 700.000

Winst

EBITDA € 140.000

Aantal Fte

6-10

Regio

Niet locatie gebonden

Sector

IT, online & e-commerce, Media, reclame & communicatie

Type Klanten

B2B

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#29178

Brookz 500

Schrijf je nu (gratis) in voor de Brookz 500 en ontvang begin december deze dubbeldikke jaargids in je brievenbus!

Schrijf je in!