Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Full-service elektrotechnische dienstverlener met breed dienstenpakket

Regio Arnhem/Nijmegen en daarbuiten, sterke naam, portefeuille met servicecontracten


Beschrijving

De onderneming is de afgelopen jaren omgevormd van elektrotechnisch installatiebedrijf tot een full-service elektrotechnisch dienstverlener met klanten door heel Nederland, waarvan driekwart in een gebied rondom de regio Arnhem/Nijmegen.

Bijzonderheden
Ze verzorgt elektra-installatietechniek met specialisatie op de gebieden toegangscontrolesystemen, brandmeld- en inbraakbeveiliging, inspectie NEN3140-keuringen, overspanningsbeveiliging en automatische deurdrangers. Daarnaast verzorgt de onderneming het onderhoud van toegangssystemen en elektrotechnische installaties, en verricht het de gebruikelijke installatiewerkzaamheden. Met deze werkzaamheden is de omzet van de onderneming veel minder cyclisch dan reguliere ondernemingen in de sector Bouw & installatietechniek.

Financiën
De jaaromzet varieert tussen de € 1,9 miljoen en € 2,5 miljoen, met een stabiele brutowinstmarge van ruim 62% en een 5-jaars gemiddelde genormaliseerde EBITDA van circa € 0,4 miljoen. Het betreft een financieel gezonde en goed renderende onderneming; er is geen externe financiering en de solvabiliteit ultimo 2018 bedroeg 85%.

Reden voor verkoop
De verkopende 100%-aandeelhouder heeft een conglomeraat van bedrijven, en wil zich op specifieke ondernemingen in zijn groep concentreren; daarom wil hij de onderneming verkopen aan een partij die deze onderneming verder kan uitbouwen, en een goede basis voor het personeel kan blijven bieden.

Aandelenoverdacht 
Het gaat om een aandelenverkoop van 100% van de aandelen. De onderneming bestaat uit één BV. Het bedrijfspand wordt gehuurd, en het huurcontract is opgezegd per medio 2020, waardoor de mogelijkheid bestaat de onderneming te integreren bij een locatie van de koper. Voortzetting van de bestaande huursituatie is ook mogelijk.

Teaser
Een teaser wordt op verzoek per ommegaande ter beschikking gesteld.

Informatiedocument
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een informatiedocument beschikbaar, met gedetailleerde financiële en operationele informatie.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een Aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers/ investeerders in deze branche die willen uitbreiden in personeel, volume, regio of activiteiten. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet
€ 2,000,000
Winst
EBITDA € 375,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Oost Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek, Overig
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26120
Rechtsvorm
B.V.