Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Gerenommeerde service ondersteunde handelsonderneming

Levert apparaten, accessoires en verbruiksartikelen. Voornamelijk aan dienstverleners en aan laboratoriums.


Beschrijving

Gerenommeerd service ondersteund handelsbedrijf. Levert apparaten, accessoires en verbruiksartikelen. Voornamelijk aan industriële dienstverleners en aan laboratoria.

Investeringsoverwegingen


Achtergrond
Service ondersteund handelsbedrijf. Dit gerenommeerde bedrijf is al ruim 50 jaar actief. Vele typen apparaten, systemen, verbruiksartikelen en accessoires worden geleverd. Voornamelijk aan industriële dienstverleners en aan laboratoria. Naast de productie van in eigen huis ontwikkelde apparaten is het bedrijf al vele jaren officieel importeur van vele bekende merken en randproducten.

KlantenkringHet bedrijf heeft een trouwe klantenkring met gerenommeerde namen.

Organisatie
Bij het bedrijf werkt een team ervaren en deskundige medewerkers, met een bedrijfsleider en een technisch leider die het bedrijf zelfstandig kunnen leiden. Het aanwezige machinepark en de inventaris is up-to-date en de onderneming kan hier de komende jaren mee vooruit. Het pand is in eigendom van de aandeelhouder en overname hiervan is bespreekbaar.

Financieel
EBITDA-marge van ruim 15 % van de omzet.

Verkoper en profiel koper
De onderneming wordt ter overname aangeboden vanwege de leeftijd van de directeur-eigenaar en zijn wens om de continuïteit en ontwikkeling van zijn bedrijf ook op de langere termijn te waarborgen.

Geschikt voorDe koper is bij voorkeur een strategische koper die wil groeien of waarvoor de activiteiten van de onderneming een aanvulling vormen op de reeds bestaande eigen activiteiten. Een MBI-kandidaat met ervaring in de sector en de markt is ook een mogelijkheid.

Omzet
€ 2,300,000
Winst
EBITDA € 350,000
Aantal FTE
6-10
Regio
West Nederland
Sector
Groothandel, Industrie & productie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26860
Rechtsvorm
B.V.