Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Gespecialiseerde high-tech handelsonderneming

Expert op het gebied van licht, kleur, positie en straling


Beschrijving

Gespecialiseerde high-tech handelsonderneming, expert in meting en detectie van licht, kleur, positie en straling. Internationaal actief op het gebied van industriële toepassingen, kwaliteitscontrole en stralingsveiligheid en bagage-& toegangscontrole. Oplossingsgericht in samenwerking met gespecialiseerde fabrikanten, levert maatwerk en heeft daarbij een sterk netwerk in de markt.

 

Bedrijfsvoering
De bedrijfsactiviteiten worden vanuit 2 werkmaatschappijen verricht. Binnen deze werkmaatschappijen wordt met verschillende businessunits gewerkt. Het werk wordt door 14,5 fte aan betrokken medewerkers uitgevoerd inclusief een kleine schil van flexibele inhuur en de directie. Het team is de afgelopen jaren doorontwikkeld ter voorbereiding op verdere groei.

Financieel
Het bedrijf is financieel gezond en sterk groeiend. Het behaalde in 2017 en 2018 een omzet van € 5,7 miljoen respectievelijk € 5,1 miljoen met een brutomarge van € 1,9 miljoen respectievelijk € 2,0 miljoen. EBITDA 2017 en 2018 bedroeg € 680k en € 641k. In die jaren is geïnvesteerd in verdere groei.

Reden verkoop
De eigenaar wil gezien zijn leeftijd zijn activiteiten afbouwen en zoekt een partij om de onderneming over te nemen. Daarbij zijn er naar verwachting ook synergiemogelijkheden te behalen bij overname door een strategische koper. Hij zoekt een partij die de groei en de potentie van de onderneming ziet en verder wil ontwikkelen of wil integreren in een bestaande onderneming.

Transactie
De voorgenomen transactie betreft 100% verkoop van de aandelen van de werkmaatschappijen. Verkoper is bereid een actieve en betrokken rol in te vullen na de transactie. Overname in bedrijf heeft volledig verkoopmandaat. Op basis van een NDA is bij serieuze interesse een informatiememorandum beschikbaar.

Omzet
€ 5,100,000
Winst
EBITDA € 700,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Locatie anoniem
Sector
Groothandel
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26799
Rechtsvorm
B.V.