Zoekt strategische partner en/of MBI-kandidaat

Gespecialiseerde transportonderneming zoekt strategische partner en/of  MBI-kandidaat. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29312

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een gespecialiseerde transportonderneming is op zoek naar een strategische partner en/of een geschikte MBI-kandidaat die wil ‘ingroeien’ in de onderneming. De ondernemer is de onderneming enige jaren geleden gestart vanuit een overname. De onderneming beschikt over 10 trekker-oplegger combinaties en houdt zich voornamelijk bezig met het transport van non-food producten (o.m. halffabricaten, productiegoederen, pakketten). Hierbij kan het gaan om dedicated vervoer, contractvervoer, incidenteel of specifiek vervoer.

Bijzonderheden
Het werkgebied van de onderneming bestrijkt Benelux, Duitsland en Oostenrijk. Met een aantal opdrachtgevers zijn langjarige contracten afgesloten. De dienstverlening kenmerkt zich door kernbegrippen als partnership, flexibel, klantgericht, ondernemend en maatschappelijk verantwoord.

Personeel
De onderneming wordt gevoerd in de vorm van een B.V. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en zijn echtgenote alsmede 14 medewerkers (9 fulltime, 5 parttime). Het personeel is deels reeds voor een groot aantal jaren in dienst van de onderneming.

Bedrijfspand
De onderneming is gevestigd in een representatief en gunstig gesitueerd bedrijfspand, bestaande uit: standplaatsen, werkplaats, opslagruimten en kantoorgedeelte. Het pand wordt gehuurd.

Locatie
De onderneming is zeer centraal gelegen in Zuid-Nederland.

Reden voor verkoop
De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven geleidelijk een andere invulling te gaan geven.

Geschikt voor
Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische- dan wel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

Transactievorm
Een overname van (een deel) van de aandelen, mogelijk op termijn, is bespreekbaar.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Interesse in Business Valuation bij RSM?
Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 28 mei en leer meer over het programma.