Gevestigd in Gelderland

Ter overname wordt aangeboden een glastuinbouwonderneming gespecialiseerd in stekplanten gevestigd in Gelderland. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 1.500.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Agri & food

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#25170

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een glastuinbouwonderneming gespecialiseerd in stekplanten gevestigd in Gelderland. De ondernemingsactiviteiten zijn gestart in 1996 en worden sinds 2013 op de huidige locatie voortgezet.

Bijzonderheden
De onderneming is gestart als eenmanszaak en sinds 2013 is de rechtsvorm een besloten vennootschap. De opstallen (kassen) en terreinen zijn in eigendom. De glastuinbouwonderneming heeft met haar stekplanten-productie een unieke marktpositie.

Activiteiten
De verkoopactiviteiten in Duitsland en Oost-Europa gaan via een Duitse GMBH welke in 2011 is opgericht. Meer dan de helft van de omzet van de onderneming wordt buiten Nederland gerealiseerd door export naar meerdere Europese landen.

Reden verkoop
De huidige aandeelhouder (DGA) heeft nog meerdere ondernemingsactiviteiten naast deze onderneming, kan onvoldoende tijd en aandacht aan de verdere groei en uitbouw van de glastuinbouwonderneming besteden en ziet zich derhalve genoodzaakt door de toename van werkzaamheden en gewenste focus de glastuinonderneming ter overname aan te bieden.

Aangeboden belang
Ter overname wordt aangeboden 100% van de aandelen van de Nederlandse vennootschap alsmede de aandelen van de Duitse verkoop GMBH.

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.